Daiwalar ve Sahteler

19-03-2018 20:48
Daiwalar ve Sahteler

Daiwalar ve Sahteler  



Balıkçılık dendiği zaman akıllara deniz kenarlarında elinde olta ile avlanmakta olan insan gelmektedir. İşte görünüş olarak bu şekilde olan balıkçılık detaylarına indiğimiz zaman geniş bir bilgi dağarcığı gerektirmektedir. İnsana büyük bir huzur veren balıkçılık son yıllardan yediden yetmişe herkesin ilgi alanına girmeye başlamıştır. Balıkçılığın bu şekilde yayılmasında teknolojinin ilerlemesi ile bir takım zorlukların aşılması büyük etkendir.

 


İlk yıllarında ilkel olarak yapılmakta olan balıkçılıkta karşılaşılan zorlukların başında; büyük balığı yakalamak için kullanılan küçük ve canlı yemleri bulma ve saklama konusundaki sıkıntılardır. Teknoloji ilerledikçe canlı yemlerin yeri gerçeğe yakın olarak şekilde tasarlanmış olan sahte balıkları ile yapılmaktadır. Bu süreçte daiwa sahteler büyük bir Pazar payını üstlenmiştir. Sahte balıkların yanı sıra silikon şeklinde olup ve kıvraklığı neredeyse gerçek denebilecek şekilde ürünlerde üretilmektedir.

 


Her avlanma şeklinde ve her balıkta canlı yem ya da sahte balıklar kullanılmamaktadır. Bazı balıklar canlı yemlerle daha rahat avlanmakta, bazıları ise sahte balıklar ile daha koyla avlanmaktadır. Dünya genelinde yoğun şekilde uygulanan ve ülkemize yeni gelmiş olan avlan tekniği surfte sahteler yerine canlı yemler kullanılmaktadır. Fakat kıyıdan at çek yöntemi ile yapılmakta olan adına da spin avlanma yöntemi dediğimiz avlanmada ise daiwa sahteler rahatlıkla kullanılabilir. Bu avlanma tekniğinde canlı yem değil sahte yemler kullanılmaktadır. Zaman içerisinde kullanılan teknikler ve yöntemler balıkçılık sektöründe yenilikçiliği de beraberinde getirmiştir.

 


Sahte balıklar sur üste avlanma tekniği olarak bilinen ve oltamızın çekim gücü ne olursa olsun su üzerinde rahatça durabilen yem türleri olarakta adlandırılabilmektedir. Daiwa sahteler ülkemizde hem lezzeti oldukça beğenilen hem de çokça avlanılan levrek avcılığında yoğun olarak kullanılmaktadır. Sahte balık seçiminde daiwa sahteler seçilmeden önce avlanılacak olan balık hakkında önemli olan bilgilere hakım olmamız seçimlerimizi daha kolay yapacaktır. Hırçın balıkları avlarken onların besin öğeleri arasından sahtelerin seçilmesi gereklidir. Bunun içinde avlanırken balığımızın besin kaynağı büyük önem taşımaktadır.

 


Avlanılacak olan su ve balık türünün önemi şu noktada başlar. Eğer sizler dip bölgede yetişipte o bölgede beslenen bir balık avlamayı planlıyorsanız, daiwa sahteler seçimlerinde suyun üzerinde kalabilen balıkları seçerseniz yanlış bir tercih yapmış olursunuz. Tercihimizi suyun dip kısmına inebilen sahtelerden yana yapmalıyız. İşte bu noktada sahte balığın doğru seçilmesinde balığın besin kaynağı ve yaşam bölgesi oldukça etkilidir.

 


Balıkçılık göründüğü kadar kolay olması için nokta atışı şeklinde çalışılması gereklidir. Avlanmadan önce yapılan küçük çaplı bir araştırma ve akabinde gelen doğru ürün seçimleri işte görünen kolaylığın başlaması için birer adımdır.

 



Tüm Daiwa Sahteler İçin Tıklayınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.