Daiwa Misinalar

19-03-2018 20:05
Daiwa Misinalar

Daiwa Misinalar  


Misinalar son yüzyılda büyük gelişmeler göstermiştir. Bu gelişmeler sonucunda piyasada birçok misina üretilmiştir. Naylon ve benzeri karbon zincir tabanlı materyallerden üretilmektedir. Bu üretilenlerin içinde daiwa misinalar yerini alan misinalar arasındadır. Her açıdan büyük sağlıklara sahip olan bu misinalar ihtiyaçlara yönelik üretilmektedir. Sağlamlıkları, esneklikleri ve balıkçı için fayda sağlayacak birçok özellikte misinalar tasarlanmaktadır.

 


Bir takım misinalar kullanılacak olan balığa ve denize göre değişiklik göstermektedir. Bunun nedeni ise kullanım alanlarına göre ihtiyaç duyulan özelliklerin değişiklik göstermesidir. Piyasada çeşitliliği olan birçok marka gibi daiwa misinalarda bu ihtiyaçlara karşı cevap vermektedir. Misinaların kendi içlerinde bazı özelliklere karşı ayrıldığını belirtmiştik. Bunların ilk sırasında monofilament misinalar gelmektedir.

 


Monofilament misinalar diğer misinalara göre dayanıklılığı daha azdır. Bu misinamızın diğer bir dezavantajı ise düğümlere karşı dayanıksız olmasıdır. Ultra viole ışınlarına karşı duyarlı olan bu misinalar daiwa misinalar içinde bulunan çeşitler arasındadır. Akabinde gelen tür ise örgü misinalardır. Bu tür ise; çok ince olan monofilament misinanın ya da diğer misinaların bir araya gelerek örülmesi ile elde edilen türlerdendir. Bu misina sağlam olmasının yanında görünebilirliği azalmakta olmaktadır.

 


Son teknoloji ile üretilen ve üçüncü sırada yerini alan daiwa misinalar arasında fused misinalarda yerini almaktadır. Fiber ve polimer malzemeden üretilmiş olan bu tür diğer misina türlerine göre daha kalitelidir. Fiberin kalın olması onun kırılgan olmasına neden olur bundan dolayı da çok ince olan fiberlerin bir araya getirilmesi ile oluşturulmuş olan bir çeşittir. Suya batması ve de havada süzülmesi son derece iyi olan bir tür olma özelliğini de taşımaktadır.

 


Dördüncü sırada gelen daiwa misinalar arasında dyneema misinalar gelmekte; sentetik ve fiber bir misina çeşidi içinde bulunmaktadır. Japonya da geliştirilen bu türün en güzel ve büyük özelliği arasında dağlayıcı halatları, paraşüt ipleri, kurşungeçirmez elbiseler gibi malzemelerde de kullanılmaktadır. Sağlamlığı ile ön plana çıkan misinalar arasında olan en önemli çeşitlerdendir. Lüfer, çinekop, levrek ve turna balığının avlanması sırasında kullanılan oldukça kaliteli bir misinadır.

 


Son sırada gelen misina türümüz ise florokarbon misinalar gelmektedir. Bu türümüz hiçbir şekilde suyu emmez ve üzerinde kabarcıklık oluşturmaktadır. Bu misinaları eşsiz bir büyüyü haline getiren özelliği ise onun suyun dışında parlarken ve son derece kendisini belli eden bir haldeyken suyun içine girdiği zaman görünmez olmaktadır.

 



Tüm Daiwa Misinalar İçin Tıklayınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.