Cormoranın Kamışları

19-03-2018 21:26
Cormoranın Kamışları

Cormoranın Kamışları  


Yıllar geçtikçe ilerleyen teknoloji birçok alanda değişiklikler ve yenilikleri de beraberinde getirmiştir. Bu değişikliklere ayak uyduran balıkçılık sektörü de dâhildir. Deniz sevgisinin yanı sıra olta balıkçılığının vazgeçilmezleri olarak kabul edilen amatör balıkçıların yurdumuzda giderekte artmış olduğunu görmekteyiz. Avrupa’da ve Amerika da olmak üzere birçok bölgede balıkçıların sayısı giderek artmıştır. Bu artışla birlikte balıkçılık sektörüne hizmet veren markaların sayısıda artmıştır.

 


Her uğraş gibi balıkçılık faaliyetinde de belli başlı bir takım malzemelerin kullanımı ve önemi farklıdır. Bu farklılık içinde cormoran kamışlar yer alıyor. Piyasada artan ürün ve marka çeşidi içinde adını oldukça duymuş olduğumuz ve aynı zamanda kendisini kanıtlamış olan markalar ile çalışmakta fayda vardır.

 


Yeni başlanmış olan her işin başında birtakım zorluklar vardır. Bu zorlukların başında da kullanılacak olan malzemelerin seçimidir. Balıkçılık sektöründe de kullanılacak malzemeler arasında olta makinesi, olta kam ışı, misina ve daha büyüklü küçüklü olmak üzere birçok malzeme vardır. Bunların seçilmesinde avlanılacak olan balık ve yöntem etkilidir. Her türlü balık ve avlanma türleri için cormoran kamışlarüretimlerini son teknoloji ile gerçekleştirmektedir. Bugün hızla artan dünya nüfusunda besin kaynakları arasında balıklar ilk sıralarda gelmektedir.

 


Avlanmada kullanılan tatlı suda ve tuzlu suda olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Tatlı sularda, yani göllerde ve akarsularda kullanılan kamışlar cam elyaftan boru, içi dolu cam elyafı çubuk, ya da bambudan imal edilmektedir. Cam elyaflı borudan yapılan kamışlar hafif ve dayanıklı olmaktadır. Bu tip ürünler cormoran kamışlar içinde de bulunmaktadır. Kullanılan her kamışın gövdesinde makinemizi monte edebilmemiz için tasarlanmış olan makine yuvası vardır.

 


Tatlı suların yanı sıra tuzlu sularda da kullanılan kamışlar vardır. Denizlerde kullanılan kamışlarda can elyaflı borulardan yapılmaktadır. Çubuk cam elyaflı kamışlar da dip balıkçılığında sürütme ve ağır iskandilli takımlarda kullanılmaktadır. Kaliteli markamız arasında olancormoran kamışlar arasında denizlerde kullanılan kamış türleri de mevcuttur.

 


Denizlerde ve tatlı sularda kullanılan kamışlar üç sınıfa ayrılmaktadır. Ağır, orta ve hafif olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Yine cormoran kamışlar arasında da olduğu gibi, ağır tipte olan kamışlar; 250-360 cm boylarında olmaktadırlar. Bu kamışlarla köpek balığı ve vatoz balığı gibi büyük balıkların avlanması mümkün olmasa da diğer balıkların avlanması mümkündür.

 


Orta sınıfta bulunan kamışlar 220-270 cm boylarındadır. Kısa ve hafif olanları tekneden, kıyıdan kullanımlar için uygundur. Hafif sınıfta bulunan kamış boyları ise 180, 190 ve 215 cm’lik boylara sahiptir. Lüfer, levrek, çinekop gibi balıkların avlanmasında kullanılan bir kamış türüdür.

 



Tüm Cormoran Kamışlar İçin Tıklayınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.