Captainin Misinaları

19-03-2018 21:06
Captainin Misinaları

Captainin Misinaları  



Yıllar boyunca değişik şekillerde kullanılan misinalar günümüzde balıkçılar tarafından yoğun olarak kullanılmaktadır. Yapay ve sentetik maddeden tek kat çekilmiş değişik kalınlıktaki iplerdir. Tek başına avlanmada pek bir fonksiyonu olmamakta olan misinalar diğer balıkçılık malzemeleri ile birleştiği zaman fonksiyonları devreye girmektedir.

 


Avlamak için hedeflemiş olduğunuz avlanma yöntemleriniz için favori misinaları bulmamızın yolu avlanmada kullanılacak olan misinanın kalitesini ölçmekten geçer. Bu anlamda captain misinalar kalitesi test edilen markalar arasında yer alır. Piyasa da bulunan bir takım misinalar ambalajları üzerinde belirtilen fiziksel ve kimyasal özellikler gerçekleri yansıtmamaktadır. Bundan dolayı dikkat edilmesi gereken özellikler aşağıdaki şekilde sıralanmaktadır.

 


İlk olarak dikkat edilmesi gereken kalınlığıdır. Hedeflenmiş olan balığın büyüklüğü arttıkça misinanın da kalın olarak seçilmesi gerekir. Kalınlık anlamında her çeşit kalınlıkta captain misinalar vardır. Fakat şu detayı atlamamakta fayda vardır. Balığın büyüklüğü arttıkça misina ile birlikte diğer olta takımları da büyümektedir. İşte bu gibi sıkıntıları ortadan kaldırmak için çapı ince fakat oldukça dayanıklı misinalar üretilmektedir.

 


İkinci sırada gelen özellik ise misinanın test çekeridir. Sadece avlanmak istenen balığın ağırlığı dışında kullanılacak olan takımların ağırlıkları da etkilidir. Bu duruma bir örnek verecek olursak ağır bir kurşun ile fırlatılacak olan misinayı etkileyen sadece kurşun değil aynı zamanda kamışında ağırlığıdır. Bu özelliklerde temel alınınca captain misinalar yine elinden geleni yapmaktadır. Dikkate alınması gereken diğer bir özellik ise oltamıza takılan balığın kaçmak için mücadele etmesidir. Bu mücadele sonucunda gerekli olan özellikleri taşımayan misinanın kopabileceğini atlamamakta fayda vardır.

 


Üçüncü sırada gelen özellik ise hem balıkçılıkta hem de maddi olarak bizlere fayda sağlayacaktır. Dayanıklılık ve kullanım ömrü en önemli özellikler arasında yerini almaktadır. Misinalar bağlanmaya da dayanıklılık göstermesi gereklidir. Her markada olduğu gibi captain misinalarda durum aynı şekildedir. Bazı misinalar ilk kullanımdan sonra tekrar kullanıma uygun olamayabiliyor. Bu da hem kopmasına hem de bütçe açısında ikinci bir misina alınmasına neden olabilir.

 


Misina balıkçılıkta olmazsa olmaz malzemeler arasında yer almaktadır. Misinanın temelinde etkili olan malzeme elyaflı naylondur. Balıkçılıkta kopmaması açısından sağlam bir yapıya sahiptir. İnce fakat güçlü yapıda bir özelliktedir. Bağlama sırasında misinaları parmaklarınıza dolayarak kopartmaya çalışmayın kopmaz bir yapıda olmasında dolayı parmaklarınıza zarar verebilir.

 


Misinaları sıkıştırmak için aksesuarlar arasında yumuşak çeneli bir pense ve kesmek içinde yine aksesuarlar arasında bir yan makasa ya da tırnak makasına ihtiyaç duyabilirsiniz. Misinayı kopartmadan önce hafifçe ıslatmanızda fayda vardır.

 



Tüm Captain Misinalar İçin Tıklayınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.