Captainin Kamışları

19-03-2018 20:52
Captainin Kamışları

Captainin Kamışları  



Amatörce başlayan balıkçılık zaman ilerledikçe profesyonelliğe dönüşmektedir. Balıkçılık insanlar için bir tutku halinde ve büyük bir hızla büyümektedir. Bazı detaylara ufak bilgilere ihtiyaç duyulmaktadır. Sağlıklı bir şekilde ilerlenmesi için doğru bilgilerle ve malzemelerle başlanması gerekmektedir.

 


Balıkçılığın temelinde ilk olarak doğa sevgisi ve tabiat sevgisi bulunması gereklidir. Balıkçılık demek su kenarından oltayı suya atıp beklemek değildir. Avlanılacak balığın bilinmesi, onun yaşadığı ortamı bilmek gibi ayrıntılardan geçer. Bu ayrıntıları yakaladıktan sonra sıra donanımlı bir malzemeye ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyaçlardan birisini captain kamışlar ile giderebilirsiniz. Balıklarda bizim gibi canlılardır ve onların bazı tepkileri ölçmek ve avlanması konusunda birtakım şeyleri tahmin etmek çokta zor değildir.

 


Temel olarak bilinmesi gereken avlanırken, balığa ve tekniğe göre malzemeler seçilmesi gereklidir. Bu bilindikten sonra avlanmaya çıkılmak oldukça kolay olacaktır. Balıkçılık malzemeleri konusunda olta kamışlarının yeri diğer malzemelerin olduğu gibi farklılık göstermektedir. Kamışlar her marka tarafından üretilmektedir. Buna captain kamışlar da dâhildir.

 


Balıkçılığın temel malzemeleri arasında olan kamışlar değişik isimlerle ve terimlerle ifade edilmektedir. Bu uygulama captain kamışlar içinde geçerlidir. Bu farklılıklara örnek verecek olursak surf olta tipi kamışları söyleyebiliriz. Bu kamışın bu şekilde adlandırılmasında surf avlanma tekniğinde kullanılması etkendir. Surf avlanma tekniği kumasal alanlarda yapılmasından dolayı bu kamışlarda kumsal alanlarda kullanıma uygun olarak tasarlanır ve bu alanlarda kullanılır.

 


İkinci bir örnek ise ağır- orta sınıf kamışlardır. Genel olarak ülkemizde boğazlarda kullanılmaktadır. Bu kamışların üretimlerinde ağır kurşunlar temel alınarak üretilmektedir. Teleskopik veya 2, 3 parçalı kamışlar kullanılmaktadır. Bu tipte bulunan ve adlandırılan captainkamışlar piyasada mevcuttur. Amatör olarak balıkçılığa başlayan bir kişi bunların bilinmesi ile profesyonelliğe oldukça kolay geçiş sağlayabilir.

 


Kamış seçimleri yaparken piyasada birçok satış yapan mağazaları ve markaları bulmak mümkündür. İşte bunların seçimlerini yaparken kamışların atarlarına dikkat etmek gerekir. Atarının yanı sıra seçmek istediğimiz captain kamışlar içinde atarında yeri çok farklıdır. Kamışın hassas olması onun balığı yakalamamızdaki işlevini arttırmaktadır. Kamışlarda makinenin monte edilebileceği bölümlerle bulunmaktadır. Rahat bir şekilde makinenizi kamışınıza monte edebilirsiniz.

 


Avlamak istediğiniz balığın türü ve avlanılacak olan bölge kamış seçimlerinizde etkili olan özeliklerin başında gelmektedir. Piyasada kamışlar elyaf, karbon ve polyester gibi malzemelerden yapılmaktadır. Kamış fiyatları 10 tlden başlayıp çok yukarılara kadar çıkabilecek bir fiyat skalasına sahiptir.

 


Doğru ve sağlıklı avlanmanın temelinde doğru markalar ile çalışmak yatmaktadır. Bunun içinde sitemizden yardım alabilirsiniz.

 



Tüm Captain Kamışlar İçin Tıklayınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.