Çadır Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir

25-04-2018 14:07
Çadır Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir

Aile ya da arkadaşlarla ile kamp yapmak çoğu kişi için eğlenceli bir aktivitedir. Kamp yapmak için ise gerekli kamp malzemelerine ihtiyaç vardır. Kamp malzemeleri listesinin başında, en önemli olarak kamp çadırı gelmektedir. Kamp malzemeleri, size kamp süreci boyunca kolaylıklar sağlayarak, daha rahat ve konforlu bir seyahat ayrıcalığı yaşatır.

Kamp çadırını seçerken öncelikle grubunuzun büyüklüğüne dayalı olarak, kişi sayısına göre bir model seçmenizde fayda vardır. Çadır kapasitesini değerlendirdikten sonra diğer seçenekleri incelemeye başlayabilirsiniz.

Üç mevsimlik çadırlar

En çok tercih edilen çadırlar arasında yer alan üç mevsim çadırları; ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarının ılıman koşulları için tasarlanmış hafif barınaklardır. Genellikle hava akışını arttırmak için geniş gözlü panellerle donatılmıştır. Sağanak yağışlara da dayanıklı olan bu çadırlar ancak kar yağışlarına ve şiddetli rüzgarlara yeterince dayanıklı olmayabilir.

Üç ve Dört Mevsim Çadırlar

Bu çadırlar ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarına dayanıklı çadırlar olsa da erken ilkbahar ve geç sonbahar kamplarında da karşılaşılabilecek olumsuzluklara karşın da dayanıklıdırlar. Amaçları havalandırma, güç ve sıcaklığı dengede tutmaktır. Uzun mevsimlik çadırlar sık sık seyahat edenler için iyi seçeneklerden bir tanesidir. Çok dayanıklı olmasına rağmen sert kış havaları için tam olarak dört mevsim çadırı kadar güçlendirilmiş değillerdir. Kamp yapmayı planladığınız dönemde eğer çok zorlu bir hava şartları olacaksa seçiminizi ona göre belirlemenizde fayda vardır.

Dört Mevsim Çadırlar

Şiddetli rüzgarlara ve önemli kar yüklerine dayanacak şekilde tasarlanan dağcılık çadırları, her mevsim kullanılabilir. Bu çadırların kullanım amaçları kış mevsiminde ya da ağır bir şekilde kabul edilmeyen hava şartlarında sağlam durmaktır. Üç sezonluk çadırlara oranla daha ağır kumaş kullanılır. Dört mevsimlik çadırlar, güven veren bir sığınak görevi görmektedir. Ancak kamp yapacağınız tarihlerde yaz ayı da varsa onun için yanınızda ayrı bir çadır bulundurmanız sizin için daha yararlı olabilir.

Çadır Seçerken Dikkat Edilecek Diğer Hususlar Nelerdir?

Yukarıda bahsedilen bu özellikler dışında çadırınızı alırken dikkat edilmesi gereken başka ayrıntılar da vardır. Bunlar; çadırın tepe yüksekliği, çadırın kapıları, direkleri, havalandırması, penceresi, taban altı ve daha sayılabilecek bir sürü ayrıntıyı, eğer kamp sırasında bu durumlara da ayrı bir hassasiyetiniz varsa incelemenizde fayda vardır.

Çadırların taşınma ve kullanım kolaylığı da önemli bir konudur. Kamp yerleri genelde zorlu alanlarda olduğundan dolayı kolay taşınabilmesi çok önemlidir. Aynı zamanda kurulumu da basit olmalıdır. Bu şartlarda tercih edilmeyen çadırlar, size ayrı bir zorluk çıkarabilmektedir.

Çadır almaya karar verdiğinizde bununla birlikte yardımcı malzemeleri de yanınızda bulundurabilirsiniz. Olabilecek herhangi aksiliklere karşın tamir seti, rahat ve konforlu bir uyku çekebilmek için uyku tulumu, acıktığınızda yemek yapabileceğiniz kamp için özel olarak tasarlanan kullanımı ve taşıması kolay olan kamp ocağı, tabak, tencere çeşitlerini de yanınızda bulundurmanız gerekir."

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.