Balzerin Kamışları

19-03-2018 19:37
Balzerin Kamışları

Balzerin Kamışları  



Balıkçıların en önemli malzemeleri arasında şüphesiz ki kamışlar yer almaktadır. Bot, tekne, kıyı gibi avlanma yerlerinden kullanımlar için gerekli olan olta kamışları dikkatle seçilmesi gereken malzemeler arasında ilk sıralarda gelmektedir. Avlanma yerleri, avlanma şekilleri ve son olarakta avlanacak olan balık kamışların üretilme şekillerini ve modellerini belirlemektedir.

 


Altı çeşit kamış bulunmaktadır. Fiber kamış, karbon kamış, spin kamış, porselensiz kamış, çıkrık kamış ve surf kamış olmak üzere adlandırılmaktadır. Birçok markada olduğu gibi balzer olta kamışları saymış olduğumuz bu kamış türlerini içinde barındırmaktadır. Teknik özellik olarak bu kamışların her birinde farklı bir özellik yatar.

 


Fiber adından da anlaşılacağı gibi esnek bir malzeme olmasından dolayı mukavemeti yüksektir. Oldukça ağır bir kamış türü olmasından dolayı at çek avcılığı için uygun değildir. İkinci sırada gelen karbon kamışta uzun süreli kullanımlarda balıkçıyı yormamaktadır. Hafif olması onun yeme daha kolay hareket vermesini sağlar. Özelliklerinden bahsettiğimiz bu iki kamışta balzer olta kamışları arasında yerini almaktadır. Üçüncü sırada yer alan spin kamışlar ise at çek avcılığı için ideal bir kamıştır. Diğer kamışlara göre en hafif kamıştır. Hafif olması kullanımı kolaylaştırmaktadır. Gelende boyları diğer kamışlara göre kısadır.

 


Avlanma suları tatlı ve tuzlu sular olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Tuzlu olan deniz sularında yapılan avcılıktır. Tatlı su avcılığı ise göllerde, akarsularda yapılan avlanmalardır. Porselensiz kamışlarda bu avlanma sularının ayrılma noktasında devreye girmektedir. Çünkü porselensiz kamışlar tatlı sulardaki avlanmalarda kullanılan kamıştır. Balzer olta kamışları porselensiz kamışlarda da üretim sağlamaktadır. Balıkçılık konusunda ilerlediyseniz ve tekne ile büyük balık avlamayı planlıyorsanız bu noktada da çıkrık kamışlar sizlere kılavuzluk etmektedir. Bu kamışlar çıkrık makineler ile kullanılmaktadır. Büyük ve güçlü balıkları için son derece inanılmaz güce sahip çıkrık kamışlardır.

 


Son olarakta surf kamışlar bulunmaktadır. Kıyıdan denizin en derinlerine atış yapabilmek için tasarlanmış olan bir kamıştır. Genellikle boyları 360- 450 cm uzunluğa sahiptir. Uzun saplı ve ağır kamışların kullanımında başarılı olan özel üretimli kamışlardır. Aynı zamanda da atış kabiliyeti oldukça yüksektir. Ülkemizde kullanımı oldukça yaygınlaşan kamışların kendilerine özgü atış stilleri vardır.

 


Balıkçılık gerekli olan malzemelerin önemli özelliklerini bilmek bizler için avlanmada büyük avantajlar katmaktadır. Her bir avlanma ve balık gücüne göre tasarlanan kamışlar balığın oltaya geldiği anda onu hissetmemizi sağlar. Misinamızın deniz ile makine arasında bağını da sağlamaktadır.

 



Tüm Balzer Olta Kamışları İçin Tıklayınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.