Balıkların Haritası

20-03-2018 11:04
Balıkların Haritası

Balıkların Haritası  


Ülkemizde ve dünyada neredeyse bütün balıkçıların gemilerinde bir ya da iki adet mutlaka olan bir cihaz vardır. Bu cihazın adı balık bulucudur. Bu makineler denizlerin 2000 metre derinliklerine kadar olan uzaklıkları bütün detayları ile birlikte sarı ya da kırmızı şekilde ekrana yansıtan bir cihazdır. Bu cihaz bütün balıkçı teknelerinde kullanılmakta ve oldukça da çok işe yaramaktadır.

 


Kullanılacak olan balık bulucu cihazlarının ekran büyüklükleri arzunuza ve ihtiyacınıza göre belirlenebilmektedir. Oldukça çok çeşitlilikte balık bulucu markaları içerisinde garmin, humminbird gibi isimler yer almaktadır. Bu kullanılan cihazların büyük özellikleri içinde çift aynalı olmaları yer almaktadır. Teknede kullanılan garmin cihazlar 1000-3000-10000 vat enerji ile çalışabilme özelliğine sahiptir. Kullanılan vat gücü denizin derinliklerinde olan balıkları daha net görebilme imkânına sahip olmaktır.

 


Kullanılacak olan garmin ya da diğer cihazların içinde balıkların cinslerini belirlemek için cihazın kalitesi kadar balıkçının tecrübesi de önemlidir. Balıkçı tecrübesinin yanı sıra kullanılan cihazdaki kalite ve vatta önemlidir. Bu konuya örnek verecek olursak eğer; 1000 vatlık bir makine ile denizin derinliklerindeki cisimleri ve balıkları tam net görememektesiniz, fakat 3000 vatlık bir makine ile denizin içinde bir taşın altındaki en ufak bir şeyi bile görmektesiniz. Kullanacak olduğunuz cihazın gücü ne kadar fazla olursa görüntüsü de o kadar iyi olmaktadır.

 


Cihazın gücünün yanı sıra ekranının çift cama sahip olması da oldukça etkili olan bir özelliktir. Bu özellik makinelerin üzerinde belirtileceği gibi kendimizden yukarıdan aşağı doğru bir çizgi ile ikiye ayrılmış olmasından anlama olasılığına sahip olduğumuzu da unutmamak gerekir. Bu tür cihazlar ile balığı bulmak mümkün fakat balığın nasıl bir cins olduğunu anlamak için bu noktada tecrübe devreye girer. Çok çeşitlilik içinde balıkçıların yoğun olarak kullandıkları cihazlar içinde garmin ismini çok duymaktayız. Geçmişte bu gibi seçeneklerimiz yoktu fakat günümüz teknolojisi bu gibi olanakları bizlere sunmaktadır.

 


Balık bulucular bizlere karışık gibi gelse de aslına bakılırsa kullanması zor bir cihaz değildir. Türkçe menülü ve İngilizce menülerde olanları da vardır. Her ne kadar cihazların üzerinde çok fazla tuş ve madde olsa da öğrenilmesi kolaydır. Balık bulucu çeşitleri 3 bölüme ayrılmaktadır. Bunlardan birincisi fishfinder, ikincisi ise sonar ve son olarakta üçüncüsü taramalı radarlı yani 360 derece tarayabilen sonarlardır.

 



Tüm Garmin İçin Tıklayınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.