Balık avında takım kutusundaki malzemeler nelerdir?

22-03-2019 21:14
Balık avında takım kutusundaki malzemeler nelerdir?

Hazır takım kutusu, özellikle balık avına yeni başlayan kişiler için vazgeçilmez yardımcı ekipmanlardır. Hazır takım kutusu sayesinde ihtiyacınız olan birçok balık malzemeleri çeşitlerine ulaşabilirsiniz. Özellikle hazır takım ve çapari; balık avlarken en önemli malzemelerin başında gelmektedir. Görünüşü dikkate alındığında hazır takım ve çapari modelleri yem olarak, küçük balık sürülerine benzer bir yapıdadır. Bu özelliği ile birçok balığı çekmeyi başarmaktadır. Hazır takım ve çapari ile avlanmış olan balıklar pelajik yani genel olarak orta ve üst sularda yaşamaktadır. Bu balık cinsleri ise; sürü halinde yüzen İstavrit, Kolyoz, Uskumru, Palamut, Torik, Lüfer, Çinakop, Tirsi ve Sardalye olarak sayılabilir. Bu balık cinslerinin dışında hazır takım ve çapari ile avlanabilen balıklar;Tragonya, Kırlangıç, Isparoz, Mercan, Kalamar, Zargana ve Mezgit olarak da sayılabilir. Çapari çeşitleri genel olarak hindi, horoz, kaz, ördek, martı ya da diğer kuş türleri gibi hayvanların tüylerinden kanatlarından ya da göğüs tüylerinden üretilen ürünlerdir. Köstek kısmında bulunan iğne ve tüyler, hareketli şekilde dolaşan balıklara benzemektedir. İğneler çok olduğu zaman balık sürüsü olarak algılanarak diğer balıkları çekmesine yardımcı olur. Hazır takım ve çapari modelleri genel olarak 12 iğneden 75-100 iğneye kadar donatılır. Beden ile köstek misina kalınlıkları da 0.15mm den 150mm ye kadar farklı farklı aralıklarda olmaktadır. Kullanılacak çaparinin incelik ya da kalınlığı, iğne cinsi ve büyüklüğü, iğne sayısı, köstek uzunlukları tutulacak balığın cinsine, mevsime ve tutulacak derinliğe göre farklı ebatlarda üretilmektedir.

Balık Malzemeleri

Balık malzemeleri balık avı yaparken kullanılan yönteme ve hangi cins balığın avlanacağına göre değişmektedir. Hazır takım ve çapari setleri kapsamında çapari modellerini de avlayacağınız balığın modeline göre tercih etmeniz gerekmektedir. Hazır takım ve çapari balık avı için önemli ekipmanları içermektedir. Çapariler genel olarak 12 iğneden 75-100 iğneye kadar donatılır. Beden ile köstek misina kalınlıkları da 0.15mm den 150mm ye kadar farklı farklı şekillerde üretilmektedir. Kullanılacak çaparinin incelik ya da kalınlığı, iğne cinsi ve büyüklüğü, iğne sayısı, köstek uzunlukları tutulacak balığın cinsine, mevsime ve tutulacak derinliğe göre farklı şekillerde tercih edilebilir.

Hazır Takım Fiyatları

Hazır takım fiyatlarıiçin belirleyici olan unsurların başında takımın içerisindeki malzemelerin kalitesi ve sayısı gelmektedir. Hazır takımlar farklı şekillerde donatılmış olan ve farklı özelliklerde üretilen unsurlardır. Bu sebeple de farklı hazır takımlar, farklı fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Her ihtiyaç göz önünde bulundurularak üretilmiş olan hazır takım fiyatları genel itibari ile her bütçe için uygun olmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.