Balık Avında Kullanılan Kore İğneleri

14-08-2018 23:15
Balık Avında Kullanılan Kore İğneleri

Balık Avında Kullanılan Kore İğneleri

Kore iğne günümüzde en çok kullanılan balık malzemeleri arasında bulunur.Birçok farklı balık malzemeleri çeşitte balık iğne çeşidi ve kore iğne çeşidi mevcuttur. Bazı kore iğne çeşitleri kısa pala, bronz, papağan gaga, çapraz yapıda olmaktadır. Genel olarak kore iğne çeşitleri dip avları başta olmak üzere oldukça ideal kullanıma sahiptir. Genel olarak Çupra, sazan, mırmır, eşkina gibi dip balıklarını avlamak için kullanılır.

Balık Malzemeleri İçinde En Uygun Kore İğne Hangisidir?

Olta iğneleri genel olarak olta takımı için en önemli malzemelerin başında gelir. Balık iğnesinin bu aşamada doğru bir şekilde seçilmesi ve avlanacak olan balığa göre iğneye karar vermek avın başarılı şekilde tamamlanmasını sağlayacaktır. İğnenin kaliteli olmaması durumunda balık avı başarısızlıkla sonuçlanabilir. Bunun dışında tercih edilen kore iğne ya da diğer balık iğne çeşitleri uygun keskinlikte değilse balığı yakalamak oldukça zor olabilir. Bu özellik balık iğne fiyatları bakımından en belirleyici unsurların başında gelmektedir. Kore iğne çeşitleri gibi tüm balık iğneleri çeşitli şekillerde kategorize edilmektedir. Genel olarak ince ve kalın olarak kategorize edilen iğneler arasında iğne özellikte olanlar, daha küçük balıklar için kullanılmaktadır. Kalın özellikte olan iğneler ise büyük balıklar için ideal olmaktadır. Genel olarak ince balık olta iğneleri birden otuz ikiye kadardır. Numara ne kadar büyükse iğne daha küçük olmaktadır. 20 numaralı bir iğne 5 numaralı iğneden daha küçüktür. 10 numaradan büyük olan balık olta iğnesi çeşitleri sinek iğne olarak ifade edilen iğnelerdir. Kalın olan iğneler ise okyanuslarda ve daha büyük sularda yapılan avlar için kullanılır. Bu iğnelerde de numara arttıkça iğne de daha büyük duruma gelir. Bundan dolayı 18 numara kalın seri bir iğne, 11 numara kalın seri iğneden büyük olacaktır. Kore iğne çeşitleri de farklı numaralarda olabilir. Bundan dolayı da balık iğne fiyatları oldukça geniş bir fiyat aralığına sahiptir.

Balık İğne Fiyatları Nedir?

Balık iğne fiyatları konusundan önce ilk olarak dikkat edilmesi gereken unsur renk olmaktadır. Renk seçimi, kullanılan yeme göre belirlenmesi gereken birr unsurdur. Birçok renkte balık iğnesi vardır. Bunlar; siyah, beyaz, kırmızı, kahverengi ya da mat renk seçenekleri olabilir. Balıklar her ne kadar renk körü olsa da akyem üzerinde şüphe uyandırabilecek renkler, balığın kaçmasına ve yemi yutmamasına sebep olacaktır. Renk unsuru dışında dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli unsur; balığın ağzına batarak yakalanmasına yardım eden uç bölümüne de dikkat etmek gerektiğidir. Kore iğne ya da diğer iğne çeşitleri satın alırken dikkat edilmesi gereken başlıca unsur iğnenin ucunun sivri olmasıdır. İğne uçları da çeşitlidir. Genel olarak konik, yuvarlak, mızrak ağzı, içe kıvrık olmak üzere birçok çeşitte iğne ucu mevcuttur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.