Balık Av Malzemeleri

Balık Av Malzemeleri

Av Malzemeleri

Her avın kendine has malzemeleri bulunmaktadır. Bu sebeple ilk önce ne avcılığı yapacağınızı belirlemek gerekmektedir. Daha sonra bu ava çıkarken yanınıza ne almalısınız bunlar önlem kazanır çünkü en küçük ayrıntıya kadar her şeyin düşünülmesi gerekir ki bir aksilik çıkmasın. Örneğin bir balık avına çıkarken, ilk olarak akla gelen soru olta mı kullanılacak yoksa hemen bir kasnak mı temin edilecektir. Bundan sonra avcılık yapılacak yerde hangi tür balıklar çıkıyor ve ne boylarda oluyorlar sorunun cevabı aranır. Buna göre yem ve iğne seçilir. Tabi misina da bunlara paralel olarak belirlenir. Daha sonra yemi kesmek ve ya açmak için bir çakıya ihtiyaç duyulur. Ayrıca iğne boyları tek tip olmak yerine çeşitlendirilebilir ve farklı türün avcılıkları içinde ayarlanabilir. Av malzemeleri değişiklik gösterebilmektedir.


Balığa değil de, keklik avına çıkacaksanız ilk olarak silah seçimini yapmanız gerekir. Daha sonra uygun mermi ve askı aparatları seçilir. Tüfek dürbünleri temin edilebilir ve görüş alanı böylece yükseltilebilir. Genellikle ormanda yapılan bu tip tüfekli avcılıklarda kamuflaj önemlidir. Buna uygun olarak şapkalar, pantolonlar ve ceketler bulunmaktadır. Bunlar avın dikkatini çekmez ve sizi fark etmemesini sağlarlar. Böylece rahatlıkla gizlenebilir ve avlana bilirliği arttırabilirsiniz. Daha sonra arazi için uygun olan ayakkabıları seçmek gelir. Giyim, bu tip silahlı avcılıklarda büyük önem taşır. Sazan avı da aynı bu tip avcılıklara benzer. Diğer balıkların aksine sazanlar çok dikkatli ve akıllı balıklardır. Bu sebeple avcılığını yaparken sessiz olunmalıdır.  Eğer kamuflaj yoksa suya yakın durulmaması gerekir. Eğer sizi fark ederse yemi kapmayacak ve ürküp kaçacaktır.

Sportif balık avcılığında en önemli seçimleri olta kamışları ve olta makineleri almaktadır. Bunların seçimi, nasıl bir avcılık yapılacağı ve ne avlanacağına göre belirlenir. Balıkçılıkta bir çok yöntem mevcutturJigging, spin, surf, teleskopik, fly gibi bir çok kamış türü mevcuttur. Bunlarda her ürünün operasyonu farklıdır. Bu sebeple ilk olarak buna karar vermek gerekir. Daha sonra kamışa uygun bir olta makinesi seçimi yapılır. Olta ile uyumlu ve ağırlığı oltayı bozmayacak bir makine seçilmelidir. Sarım ve çekiş kabiliyetine göre de ayrı sınıflara ayrılır. Bundan sonra türe özgü misina kalınlığı belirlenir. İp ya da yapay maddelerden üretilmiş misinalar seçmek mümkündür. Çap ile ölçümü belirlenen bu misinaların, çapı arttıkça dayanıklılığı da artar. Daha sonra iğne seçimi gelir. İğnelerde rakam azaldıkça iğne büyür. Yani 1/0 bir iğne büyükken 3/0 iğne daha küçük bir iğneyi simgeler. Tutulacak balık türüne ve balığın ağız açıklığına göre de iğne seçimi yapılır. Yemler suni ve ya taze/ canlı yem seçilebilir. Bu sizin ve ya balığın isteğine kalmış bir durumdur.
Silahlı avcılıklar da ise tahmin edilebileceği gibi en önemli unsur silahın kalitesi, menzili ve atış kabiliyetidir. Fiyat aralıklarına göre silahı seçmek mümkündür. Diğer önemli nokta ise silah dürbünüdür. Nişan alındığında, hedefi net görebilmek ve kesin atış yapabilmek için dürbünseçimi ve dürbünün kalitesi önem teşkil eder.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.