Balığın Ağırlığına Göre Olta Kamışı Değişmekte midir?

24-02-2019 12:33
Balığın Ağırlığına Göre Olta Kamışı Değişmekte midir?

Olta kamışı balık avları için en önemli ekipmanların başında gelir. Olta kamışı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar söz konusudur. Bu unsurların başında öncelikli olarak kaliteli bir olta kamışı tercih etmek ve olta kamışının avlanacak olan balık cinsine göre seçilmesi gerekir. Doğru ve kaliteli olta kamışı modelleri her balık avında kullanılmaz. Bazı balık cinsleri için özel ağırlıkta ve uzunlukta olta kamışları üretilir. Bu noktada hangi sularda avlanacağınız ve hangi balık cinsini avlayacağınız oldukça önem teşkil eder.

Olta Kamışı

Olta kamışı balık avının başarısını etkileyen detayların başında gelir. Olta kamışı seçerken balığın ağırlığı, cinsi, hareket alışkanlıkları önem teşkil eder. Eğer balık cinsi büyük ise bu noktada spin kamışlar kullanılır. Fakat balık cinsi küçük ise ya da dip balıkları avlanacaksa bu noktada farklı olta kamış çeşitlerine göz atılabilir. Olta kamışı çeşitleri için bir diğer ipucu ise hangi sularda avlanacağınızdır. Dip sular, sığ sular ya da açık deniz avlarında da kullanılan olta kamışları farklıdır. Olta kamışları arasında en başarılı olanları okuma kamış olta kamışlarıdır. Okuma kamış markası olta kamışı çeşitleri için standartları sürekli olarak yükselten ve uzun vadeli kullanım avantajı sağlayan, oldukça kaliteli markalardan biridir.

Okuma Kamış

Okuma kamış Okuma markasının en çok talep edilen balık avı ekipmanlardan biridir. Eliptik salınım sisteme sahip olduğu için oldukça başarılı balık avları sağlayan okuma kamış çeşitleri de avlanacak balık cinsine göre seçilmelidir. Orta ve üst sınıf makinalarının tüm özellikleri ile donatılmış olan okuma kamış çeşitlerinde ortak özelliklerden birioldukça pratik ve ideal misina sarımı olarak karşımıza çıkar. Bu detayların yanı sıra okuma kamış çeşitlerinin tamamında düzgün çalışma ve maksimum kullanım ömrü söz konusudur. Bu sayede de uzun vadede ekonomik anlamda tasarruf sağlanır.Bu özelliklerin hepsi eliptik biçimli salınım dişliler sayesinde elde edilmektedir. Eliptik salınım sisteminde kullanılan dişliler her zaman birbirine tam bir şekilde oturmaktadır. Bu özelliği ile piyasada bulunan birçok makinada sıkça rastlanan olumsuz durumlar okuma kamış olta çeşitlerinde meydana gelmez. Bu durumun tam tersine makinanın sıçrama yapması engellenir ve oldukça muntazam olta atımı sağlanır.

Olta Kamış Fiyatları

Olta kamış fiyatları tercih edeceğiniz olta kamışının donanıma ve özelliklerine göre değişmektedir. Fiyatlar genel olarak her bütçe için farklı fiyat aralıklarında olmakla beraber marka ve olta kamışının kalitesi bu noktada belirleyici olmaktadır.

Okuma Kamış Fiyatları

Okuma kamış fiyatları da diğer olta kamış fiyatlarında olduğu gibi oltanın donanımına göre değişmektedir. Oltanın boyutları, özellikleri ve üretildiği malzemeler okuma kamış fiyatları için belirleyici özelliklerin başında gelir. Genel olarak her bütçeye uygun olta kamış çeşitleri bulunabilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.