Avlanmalarda Kamış Çeşitleri

19-03-2018 22:44
Avlanmalarda Kamış Çeşitleri

Avlanmalarda Kamış Çeşitleri


Yıllar geçtikçe diğer bütün alanlarda olduğu gibi balıkçılık alanında da ciddi ilerlemeler olmuştur. Bu ilerlemenin temelini oluşturan ise teknolojidir. Okyanuslar, denizler, göller, akarsular ve daha saymakla bitmeyecek içinde canlının yaşamış olduğu sularda yapılan avlanmalara balıkçılık denilmektedir. Avlanma alanımızın geniş olduğu gibi avlanma teknikleri de çok geniştir. Bu kadar geniş bir özelliklere sahip olan faaliyette kullanılan malzemeler de çeşitlilik göstermektedir.

 


Çeşitlilik ve markalar çok olduğu balıkçılık sektöründe kullanılan malzemelerden olan kamışların seçimlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. İlk olarak kamış seçerken nelere dikkat etmeliyiz buna bir göz atalım. Bilindiği üzere avlanma şekilleri ve yerleri birbirinden farklıdır. Aslına bakılırsa avlak her türlü şeyin belirlenmesinde en büyük etkendir. Çünkü avlanılacak olan balığın türünü belirler, balığa göre de malzeme belirlenir. Dolayısı ile balıkçı için ilk olarak balık önemlidir. Büyük balık avlamayı hedeflemiş isek ve onun yetiştiği sularda avlanacaksak kullanmamız gereken kamış teleskopik ya da tek parça kamışlar olmalıdır.

 


Kamışlar üç çeşide ayrılmaktadır. İlk olarak tek parça kamışlar kullanımdaydı ve hala tekneden avlanmalarda genel olarak kullanılan boyları diğer kamışlara göre kısa olan kamış türleridir. Sağlamlık olarakta çokta sağlam kamışlardır. Dolayısı ile tekneden avlanmalarda kamış seçerken nerelere dikkat etmeliyiz konusunda tek parçalı kamışları seçebileceğimizi görmekteyiz.

 


Teknoloji ile birlikte çıkan kamışlar içerisinde teleskopik kamışlar yer almaktadır. Bu kamışlar tek parçalı kamışlara nazaran birkaç parçadan oluşan ve uç kısmında teleskopiğe sahip olan kamış türüdür. Boyu tek parça kamışa göre daha uzundur. Hem tekneden kullanımlarda hem de kıyıdan kullanımlarda bu kamış türünü kullanabiliriz. Kıyıdan yapılan avlanmalarda kullanılan kamışlar ise parçalı kamışlardır. Bu kamışlar birkaç parçadan oluşmaktadır. Dolayısı ile kıyıdan kullanımlar için tercih edilmektedir.

 


Kamışlar balıkçıların en hassas olması gereken malzemeleri arasında ilk sırada yerini almaktadır. Avlanılacak olan balığın büyüklüğü ve türükamış seçerken nelere dikkat etmeliyiz sorusunun ilk cevabıdır. Kamış çeşitleri saymakla bitmeyecek derece olduğu için yüzeysel geçmekteyiz fakat temel kurallar şu şekildedir. Avlanılacak olan balık, avlak, avlanma tekniği gibi üç temel özelliğe dikkat etmemiz gerekir.

 


Ülkemizin coğrafi konumu açısından avlanma yerlerimiz çok çeşitliliğe sahiptir. Bu kadar çeşitliliğe sahip olması avlanma teknikleri konusunda çeşitliliği beraberinde getirmiştir. Spin avlanma tekniği ile jig avlanma tekniğinde kullanılan kamışlar işte bu şekilde çeşitlilik göstermektedir. Dolayısı ile avlanma tekniği kullanılan ürünlerden kamış seçerken nelere dikkat etmeliyiz sorusunun ikinci cevabıdır. Bu avlanma teknikleri konusunda surf tekniği de atlanılmaması gereken bir yöntemdir. Bu yöntemde kullanılan kamışlarda diğerlerinden farklıdır. Oldukça sağlam ve uzun özellikleri bünyesinde barındıran kamışlar kullanılmadır.

 



Tüm Kamış Türleri İçin Tıklayınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.