Avcı Malzemeleri Nelerdir

16-05-2018 14:08
Avcı Malzemeleri Nelerdir

 

Ava çıkmak bazı insanlarımız için gerçekten çok çok ayrı bir tutkudur. Hem de bu av ne avı olursa olsun. Kimi için kara avı, kimi için su avı. Hepsinin ayrı bir yeri vardır. Peki, ava çıkarken için gerekli olanavcı malzemelerinelerdir? Ne işe yararlar? Bu konuda sizlere bir takım bilgi vermek istiyoruz.

Öncelikle ne avına çıkacağınıza karar vermeniz gerekmektedir. Kara avı için öncelikle zevkimize göre ve avlanacağımız türe göre bir tüfeğimizin olması gerekir. Tüfekler sınıf sınıflardır. Bunlar otomatik av tüfekleri, pompalılar, süperpoze av tüfeği ve çifte av tüfekleridir.

Buradan zevkimize göre bir tüfeğimiz olmalıdır. Bu tüfekleri korumak için kılıfımız olmalıdır. Ava çıktığımız zaman tüfek fişeklerini elimizde taşıyamayacağımız için belimize taktığımız bel fişekliklerinden alabiliriz. Bunun haricinde dipçiğe takılan fişekliklerde bulunmaktadır. Tüfeğimizde boynumuza asacağımız askı kayışımızın olmasına dikkat göstermeliyiz.

Ördek avına çıkmış isek ördeklerin ilgisini çekip yaklaşmalarını sağlamak için suya bırakabileceğimiz şişme ördek mühreleri bulunmaktadır. Bu iyi bir seçim olabilir. Avlanmaya çıkmış olduğumuz kuş türüne göre düdüklerde bulunmaktadır. Bu düdükleri de kullanabiliriz. Örneğin keklik sesi çıkaran düdük, kaz sesi çıkaran düdük ve ördek sesi çıkaran düdük gibi.

Ava çıktığımız zaman önemlidir. Eğer ki gece çıkıyor isek el feneri temin edebiliriz veya kafamızda şapkamıza takabileceğimiz fener temin edilebilir ya da araç ile gitmiş isek projektörler kullanabiliriz. Projektörler genellikle gece avcılarının tercihleridir. Gece tavşan avı için tercih edilen bir aydınlatma aracı olarak kullanılmaktadır.

Bıldırcın, keklik gibi kuş avına çıkmış isek bunları vurduktan sonra asmak için bele takılan askılar vardır. Bu askılardan alarak avlandığımız kuşları ayaklarından buralara takabiliriz. Yine tüfeklerimizde kullanmak için dürbün alabiliriz.

Yanımızda mutlak surette olması gerekenavcı malzemeleriarasında Su matarası yer almaktadır. Lakin ava çıktığımız zaman mutlak surette susayacağımızı düşünmeliyiz. İyi bir avcı olmak için yukarıda saydığımız malzemeleri temin ederek ava çıkmak gerekmektedir. Tabiki zorunlu değildir. Bu cümlemizden zorunluymuş gibi anlaşılabilir ama iyi bir avcı olmak isteniyorsa bu malzemeleri temin ederek ava çıkmak her zaman karlıdır.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.