Av Malzemeleri Nelerdir

19-03-2018 18:25
Av Malzemeleri Nelerdir

İnsanlar içinde birçok kişinin boş vakitlerinde hobi olarak ilgilendiği av sporları bulunuyor. Bu hobi aslında birçok dalda yapılmaktadır. Kara avcılığı ve deniz avcılığı şeklinde çeşitlendirilmiştir. Öncelikle av yapmak için gereken avcılık izinlerinizin tamam olması ve bulunduğunuz dönemde hangi avcılığın serbest olduğunu bilmelisiniz.

Öncelikle genelde kara avına meraklı avcıların kullandığı av malzemeleri nelerdir sorusuna cevap verelim. Kara avcılığında avlanacak hayvanlara bakacak olursak; ördek, kaz, keklik, ayı, çulluk gibi avlanan hayvanların olduğunu görebiliriz. İlk olarak avlanacak hayvana göre av silahı olması gerekiyor.

Sonrasında kamera sistemi ve güme denilen atıcıların içine girdiği kamufleli sığınaklar, mühre denilen sahte hayvan kalıpları yanında av bıçakları bulunmaktadır. Tabiki üzerimizde avcı yeleğimiz ve av köpeğimizin de olması gerekiyor. Belirlen bölgelerde yapılan kara avcılığında özel saçmalı av tüfekleri de kullanılmaktadır.

Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili olduğu için genellikle balık tutmak için deniz avcılığı çok yapılmaktadır. Aslında kara avcılığından daha zor olan bu avcılık çeşidinde her balığı yakalamak için ayrı olta bulunmakta ve ona göre çeşitli yemler kullanılmaktadır. Özelliğine göre ağlar bulunmakta ve kısa oltalarla da bu avcılık yapılmaktadır.

Deniz avcılığında olta ve yan malzemeleri denilen makinaları, misinaları, kamışları, olta kurşunları, iğneleri, olta kaşıkları, olta fırdöndüleri, olta yemleri, olta şamandıraları bulunmaktadır. Oltanın yanında deniz avında kullanılacak bir başka üründe yakalanacak balığa özel malzemeler de bulunmalıdır.

Deniz avı yapanların çoğunlukla kullandıkları balık alarmları, yemleme aparatları, derin su ışıkları ağ lambaları yanında el terazisi ve metreler bulunmaktadır. Deniz avında yanınızda kepçelerinde olması gerekiyor. Ayrıca tutulan balığa özel sepet ve kutularında bulunması gerekiyor. Balık ağına gelince yakalanacak balığa özgü serpme ağ veya germe ağ kullanılmaktadır.

Tüm avcıların ortak kullandıkları dürbün ise bir avda vazgeçilmez aksesuarlardandır. Avcı yelekleri soğuk geçirmeyen ve yağmurdan etkilenmeyen tarzıyla tüm avcıların av malzemeleri arasında önemli yer tutar. Geniş arazilerde yapılan kara avcılığında yürüyüş ayakkabıları da önemlidir. Ayrıca kullanılan av silahlarının malzemesi de eksiksiz olmalı ve yedek parçaları her daim hazır olmalıdır. Avcılığın her zaman yapılacağı dikkate alınarak kullanılan malzemelerin temizliğine dikkat edilmelidir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.