Al, Git, Vur, Getir

02-04-2018 09:52
Al, Git, Vur, Getir

Yılın belli zamanlarında olan bir hobi olan av izin verilen yerlerde tavsiye edilir. Av tüfekleri kontrollü olup ruhsatsız çıkmamak şartıyla gerçekleştirilir.Av tüfekleri özellikle 8 fişek alıp birisi namluda kalması ön görülerek. Silah tehlikeli araç ölüm aracı olarak görünse de kötüye kullanmayacak olan kişilerin bilgili olan kişilerin elinde olmasında fayda vardır. Herkes av tüfekleri sahibi olabilir. Ama izinsiz kimse kullanamaz. Kullanım amacının canlıları vurmak ihtiyaç olan canlıları vurmaktır. Şimdi belki hayvan severler bana kızacaklar ama bende koyu bir hayvan severim zararı olan hayvanları avlamak sıkıntılı bir durum değil. İnsanların sağlığını da düşünmek gerek.

 

Av tüfeklerinde özellik olarak illa ki öldürecek diye bir kaide yok bayıltma uyuşturma gibi etkisi hemen belli olup sıkıntı yaşatmadan darbe veren bir yanı da var. Genelde biz insanlar öldürmeye yönelik kullanıyor olabiliriz ama bilememek değil öğrenmemek ayıp mantığında. Tüfeği kullanan büyüğümüz bunu göstermemiştir bizimde aklımızda kalan öldürmek olur. Genelde köy kesimi dediğimiz yerlerde çok sık rastladığımız avcılık. Mantık olarak akşam yemek yapmak içinde bulunulacak canlılar aranır. Al, git, vur, getir mantığını buradan anlayabiliriz. Avcı herkesin gördüğü gibi av tüfekleri gibi araçtan ibaret değil. Özgüven, cesaret isteyen gerçek silahının refleksin olduğunu bildiren bir hatanda ilerde neler olabileceğini kestirmen gereklidir.

 

Aslında av doğanın kanunu gibidir. Fazla olan canlıların ileride zarar gelmemesi için yok edilir, kafes dediğimiz yerlerde beslenmeye başlanır. Tehlike unsurlarından uzaklaştırır. Av deyince akla gelen iki şeyden biri av tüfekleri olmasıdır. Av tüfeklerinin bakımı önemlidir. Sen yapamıyorsan bunu yapacak yerler olmasıyla birlikte eğitimini alan birileri de vardır tüfek üzerine. Askere gitmiş her kişi temizliğini, bakımın yapar.

 

Tüfeğini iyi ayarlayacaksın ava gitmeden kimseye zarar gelmeyecek şekilde denemelerde bulunacaksın. Ruhsat tarihini kontrol edip gittiğin yerin jandarması izninde olmalısın. Arkadaşlarınla şaka yapmamalısın ki ilerde pişman olacak hareketler olmasın. Avcılık yoluyla para kazanan ev geçindiren çok kişi var. Bunları elindeki silaha güvenip yapanlar. Bilindik yerlerde bakımını zamanla kendileri bakımını yapacak olmaları en büyük pay olarak bilinir. Ne diyelim Allah kaza bela vermesin Allah’ın verdiği canı Allah alır ama avcılık ecdattan gelen bir şey olduğundan git, al, vur, getir demekten başka çaremiz yok.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.