Akülü Bot Motoru Kullanımının Faydaları

Akülü Bot Motoru Kullanımının Faydaları

Akülü Bot Motoru Kullanımının Faydaları


Şişme bot tercihleri herkese göre değişmektedir. Kimisi elektrikli olanları tercih eder, kimisi de yakıtla çalışanları… Her botun özelliğine göre sağladığı fayda birbirinden farklıdır. Akülü bot motoru da denilen elektrikli motorlar, balık tutarken sırtı çekme yani düşük hızda seyrederek olta gezdirme amaçlı kullanılması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedirler.

Eğer şişme botlara elektrikli motor takmayı düşünüyorsanız, 34 ve ya 44 IBS gücünde 12 volt değerinde bir motor işinizi görecektir. Eğer motorda ayrı bir akü almak isterseniz mutlaka bir şarj cihazı satın alın veya aküleri kullandıktan sonra herhangi bir oto elektrikçide şarj ettirmeye özen gösterin.  Satın alacağınınız akünün sağlayacağı maksimum basınç miktarına dikkat etmeniz gereklidir.  

Akülü bot motoru için çoğu zaman duyulan endişe, botta kaplayacağı yer ve çıkaracağı ses ile ilgilidir. Fakat elektrikle çalışan bu motorun yakıt tasarrufu, diğer tür motorlardan daha fazla olacağından bu motor türünün neden olduğu her dezavantaj birer fırsat olarak karşımıza çıkmaktadır.   Elektrikli motorlarda kullanabileceğiniz iki tip akü bulunmaktadır. Bunlar, motor ve derin devir aküsüdür. Motor aküsü denilen akü tipi, motoru çalıştırmaya yarayan aküdür. Derin devir aküsü ise, elektronik olan tüm cihazları ilgilendiren aküdür. Bu akü daha çok teknelerde kullanılan bir aküdür.

Deniz üzerinde riske girmeden kaliteden ödün vermemeyi tercih edenlerdenseniz, şişme bot motorları konusunda da kaliteli bir marka tercih etmelisiniz. Akülü bot motoru için gerekli olan her türlü malzemeye balikmarketim.com’dan ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.