Airsoft Silahlar ve Etkileri

02-04-2018 09:50
Airsoft Silahlar ve Etkileri

Airsoft silahlar, ilk olarak Japonya da ortaya çıkan ve gerçeğine yakın olan silah ve tüfeklerdir. Genellikle bir simülasyon oyunu olan airsoftta kullanılan kütle olarak ağır silahlardır ve 6mm çapında plastik boncuklar kullanılır. Bu silahlarda kesinlikle barut veya gerçek mühimmat kullanılmaz çünkü öldürücü etki için üretilmemiştir ama göz bebeklerine sert bir şekilde gelirse kılcal damarların çatlamasına ve doku hasarlarına sebep olabilir. Şimdi bu silah çeşitlerini inceleyelim.

İlk olarak akla gelenlerden biri AEG ( auto electric gun ) dir. 1980ler de piyasaya sürülen silah görünüş olarak çok gerçekçilerdir. Genellikle dipçik kısımlarında bulunulan şarj edilebilir pillerle çalışırlar. AEG lerin atış hızları; silahın şarj durumuna, voltajına ve kapasitesine göre değişir. Fırlatma hızı ise model ve kaliteye göre değişir. AEG ler saniyede 30 ile 140 metre hıza ulaşabilir. Bir değer silah modeli ise KURMALI olandır. Bu silah türü AEG e göre daha ucuzdur. Genellikle kısa tabanca şeklindedirler ve menzilleri düşüktür. Yaylı olanlar her oyundan sonra tekrar kurulurlar.

Bunlarında kuvvet atışı 30-140 m/s dir. Üçüncü silah tipi Gaz Geri Tepmelidir. Kurma kolu olan bu silahlar gerçeğine çok yakındır ve green gas ile çalışırlar. Hava sıcaklığı ile orantılı olarak atış güçleri değir. Dezavantajı ise düşük şarjörlü olmalarıdır. Ancak bu silahlar gümrük izni ile içeri alınabilirler. Son silah tipi ise CO2dir. Adından da anlaşılacağı gibi CO2 ile çalışan ve tabancaya benzeyen silahlardır. İçlerinde 340 gramlık CO2 tüpleri bulunur. Önceleri tek atışlık olan bu silah daha sonra yarım ve otomatik olarak geliştirildi. Tania Koba tarafından 2006 yılında CO2 ile çalışan otomatik tüfek üretmiştir.

Yukarıda bahsi geçen silah ve türleri görünüş olarak gerçek silahları andıran silahlardır ama içerek olarak hiçbir zaman gerçeği yakalayamamışlardır. Ama bu silahlarla oynanan oyunlar diğer oyunlara göre daha ciddiyet gerektirir. Örnek olarak, bir paintball oyununda giyilen elbiseler tercih edilemez çünkü Airsoft silahlar ağır ve can yakıcı özelliklere sahip silahlardır bu yüzden daha kapsamlı teçhizat gerektirebilir. Bunlara ek olarak bazı ülkelerde bu silahlarla oynanan oyunlar yasaklanmıştır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.