Abugarcianın Sahteleri

20-03-2018 12:01
Abugarcianın Sahteleri

Abugarcianın Sahteleri  


Pek çok kişi günümüzde balıkçılık faaliyeti ile zaman geçirmekte ve huzur bulmaktadır. Çoğumuz avlanmaya çıkmadan önce balıkçı çantamızı kontrol ederiz ve eksiklerimizi almak için alışverişler yaparız. Balıkçı için kullanacak olduğu bütün malzemeler önemlidir. İşte kullanılacak olan malzemeler içinde sahte balıklarda farklı bir yere sahiptir.

 


Piyasada avlanmak için kullanılan abugarcia sahte balıklar kullanım amaçlarına ve çeşitlerine göre gruplara ayrılmaktadır. Hem denizde hem de iç sularda yaşayan balıklar canlı ya da cansız yemler ile avlanmakta ve bu avlanmalarda kullanılan yemleri belirleyen onların besinleridir. Eski dönemlerde tercih edilen canlı yemler artık günümüzde yerini sahte balıklara bırakmaktadır. Genel olarak balıkçılık yaşamında sahte yemler ağırlıkta kullanılmaktadır. Tabi bu canlı yemler ile avlanma yapılmadığı anlamına gelmemektedir.

 


Balıkçılık malzemeleri sektörüne hizmet veren markalar içinde birçok marka vardır. Diğer malzemelerde de olduğu gibi abugarcia sahte balıklar ismine burada da rastlamaktayız. Sahte balıkların tasarımları 1900 lü yılların başına rastlamaktadır. Abugarcia markamızın da kuruluş tarihi o dönemlere rastlamaktadır.

 


Eski dönemlerde amatör balıkçılar sahte yemleri tahtalardan kendi elleri ile yaparlarken günümüzde çok farklı malzemelerden imal edilip, ticareti gerçekleştirilmektedir. Silikon, elyaf, metal ve daha birçok ham maddeden üretilmektedir. Pek çok balık avı malzemesi üreten marka tarafında üretilip satışı yapılmaktadır. Abugarcia sahte balıklar bu isimler arasında en eski olanlarındandır. Küçük balık modelleri gibi görünse de o küçük malzemelerin yapımı oldukça incedir.

 


Sahte balıkların; yüzen, dalan, su üzerinden gelen modelleri mevcuttur. Bunların her birisi farklı avlanma şekillerine ve avlanacak olan balığa göre seçilmektedir. Dalan çeşitleri normalde suya batıp çekilirken üretilen modeller uygun derinliğe kadar iner. Yüzen modelleri ise su üstünde yüzer ve çekilirken de ayarlanan derinliğe inerek durma alanlarında da yine yükselir.

 


Birçok modele sahip olan abugarcia sahte balıklar dalan ve yüzen modelleri de bünyesinde barındırmaktadır. Dengelenmiş modelleri ise çekildikçe istenen derinliğe iner ve durma zamanında da nasıl bir derinlikteyse orada kalır. Sahte balıklar o kadar farklı ve başarılı işler çıkartmaktadırlar ki, 100 gram ağırlığa sahip bir sahte tatlı su levreği sahtesi ile çok büyük ağırlığa sahip kılıç balığı yakalamak mümkündür.

 


Sahte balıklardan silikon balıklar elastik olması itibari ile aksiyon vermek ve gerçeğe yakın şekilde hareket ettirmek daha rahat ve kolaydır. Renk ve taklit olan balığın türüne göre seçim yapmak oldukça uygun olacaktır. Seçimini yapmış olduğunuz sahte balıkları avlanmadan önce su da test etmek gereklidir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.