Abugarcia’nın Aksesuarları

20-03-2018 11:58
Abugarcia’nın Aksesuarları

Abugarcia’nın Aksesuarları


Aksesuar adını duyduğumuz anda akıllara bayanlar gelmektedir. Fakat balıkçılık sektörünü düşündüğümüz zaman hiçte bayanlara hitap eden ürünler kullanılmamaktadır. Balıkçılık insanın doğada keyifli zaman geçirmesi için oldukça sık yapılan bir uğraştır. Nesiller boyunca katlanarak ilerleyecek olan balıkçılık içinde kullanılan abugarcia aksesuarlar ve daha birçok isime rastlamak mümkündür. Ülkemizde olduğu gibi diğer ülkelerle de hem sportif amaçla hem de maddi getiri sağlamsı açısından balıkçılık yoğun şekilde yapılmaktadır.

 


Abugarcia aksesuarlar içerisinde rapala halka pensesi, fileto bıçağı ve pense yer almaktadır. Maddi kazanç sağlama amacı da taşıyan balıkçılıkta, bizi tatmin edecek olan ücretlere ulaşılması için maddi değeri yüksek olan balıkların avlanması gereklidir. Bu tür balıkların avlanmasında da işimizi şansa bırakmamak içinde yanımıza balıkçılıkta kullanılan aksesuarları almak gereklidir.

 


Maddi kazancı yüksek balık türleri arasında olan palamutlardan avlanma yapılabilir. Palamut, alay halinde geçici olarak dolaşan balıklar arasında yer almaktadır. Dolayısı ile bu balıkları avlamada abugarcia aksesuarlar kullanılmalıdır. Maddi getirisi yüksek olan palamutlar boyut olarak ufaktır. Kilo olarak 1-1,5 kilo civarında gelmektedir. Bu kiloların üzerine çıkanlarına torik adı verilmektedir.

 


Ülkemiz sınırlarının bütün deniz kıyılarında bulunan palamut balığı konusunda da şanslıyız. Ilıman sıcaklıkta olan bütün sularda palamuda rastlamak mümkündür. Palamut’un sırtı boyalamasına yeşilimtırak lacivert, kısmen nefti ince şeritler halinde bir desene sahiptir. Bunlar yan kısımlara doğru soluklaşmaktadır. Karın bölgesinde ise renk kirli beyaza dönüşmektedir.

 


Fiyat anlamında yüksek olan diğer bir balık türü ise levrektir. Denizlerde balıkların kralı olarak tabir edilen balıktır. Füze şeklinde bulunan kral balığın derisi iri ve sağlam pullarla örtülüdür. Sırtı kurşun ve parlak olan bir balıktır. Bu kadar zorlu, lezzetli ve maddi değeri yüksek olan balıkları avlarken yanımıza abugarcia aksesuarlar almak ve sağlam olta takımları ile avlanmaya çıkmak gereklidir. Eski dönemlerde bilinçsiz bir şekilde avlanmalar sonucunda günümüzde avlanma yapılırken daha dikkatli olunması gereklidir.

 


Sadece para kazanmak amacı ile değil aynı zamanda sportif amaç taşıyarakta balıkçılık yapılmaktadır. Birçok kişi günlük hayatta yaşam sıkıntısından ve koşturmasından bir nebze olsun nefes almak için alıkçılığı tercih etmektedir. Doğa ile iç içe olunmasından ve farklı bir dünya olan balıkçılık insana huzur veren tedavi niteliği de taşımaktadır. Olta takımları, ağlar gibi değişik şekillerde yapılan balıkçılıkta en yaygın olan olta takımları ile avlanmadır.

 



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.