Abugarcia Misinalar

20-03-2018 12:00
Abugarcia Misinalar

Abugarcia Misinalar



Genel tabirle, eskiden bu yana basit yöntem ve malzemeler ile sportif amaç taşıyarak sularda yapılan avlanmalara balıkçılık adı verilmektedir. Ülkemizde atalarımızdan gelen bir avlanma kültürü olan balıkçılık son dönemlerde zirveye doğru yükselmektedir. Bu yükselişte kullanılan malzemelerin kalitesi ve güvenilirliği oldukça yüksektir. Kullanım sırasında sorun yaşanmadan balıkçılık sürecinin bitirilmesi daha sonrada devam edilebileceği anlamına gelmektedir. Aksi takdirde avlanma sırasında kamış kırılması, misina kopması gibi sorunlar ile karşılaşılması tekrar avlanmaya çıkılma sürecinde düşündürücü olabilmektedir.

 


Diğer bütün avlanma yöntemlerinde olduğu gibi balıkçılıkta da deneyim ve kullanılan malzeme kalitesi oldukça önemlidir. Bilgi ve deneyim beraberinde kaliteli malzeme seçimini de getirmektedir. Balıkçılıkta en çok karşılaşılan sorunların birisi kullanılan misinanın balığın kaçma gücüne dayanamadan kopmasıdır. Balıkçılık malzemeleri pazarında abugarcia olta misinaları bu tarz sıkıntılar göz önünde bulundurularak üretilen isimler arasında yerini almaktadır. Avlanmalarda kullanılacak olan misina seçimleri için hedeflenmiş olan balığın gücüne göre seçimler yapılmaktadır.

 


Misinalarımızı seçerken aşınma direnci, esnekliği, saydamlığı gibi özeliklerine dikkat edilerek alınmalıdır. Bunun yanı sıra misinamızı seçerken yani özelliklerine bakarken avlanmak istenen balık göz önünde bulundurularak seçilmelidir. Her türlü balık türüne göre üretimler yapan abugarcia olta misinaları sağlamlık ve esneklik konusunda oldukça testten geçirilmiş markalar arasında bulunmaktadır. Ürünlerini piyasaya satışa sunmadan önce birçok testlerden ve deneyler geçen markalar vardır. Bu onların hem titiz çalışma yaptıklarını göstermektedir. Hem de malzemelerinin sağlamlıklarının, kalitelerinin iyi olduğunu göstermektedir.

 


Renk üretimleri açısından bakıldığı zaman; mavi, beyaz, yeşil, pembe, sarı renklerde misinalar bulunmaktadır. Sitemizde oldukça çok çeşitliliğe sahip abugarcia olta misinaları konusunda fiyat ve teknik özelliklerini inceleyebilirsiniz. Ana, temel maddelerinin içlerine farklı katkı maderleri ekleyerek güçlü bir misina elde etmek için bütün firmalar hizmet vermektedir.

 


Balıkçılar için misinada önemli olan inceliği kadarda çekim gücünün fazla olmasıdır. Misina ne kadar esnek ve ince olursa balık yakalamak o kadar kolay olacaktır. Balığın gücü karşısında misinanın etkili olacak özelliği onun esnekliğidir. Esneklik balığın uygulamış olduğu gücü en asgariye indirerek misinanın kopmasına bir nebzede olsa engel olmaktadır. Dolayısı ile alınacak olan misinanın esnekliği göz ardı edilmemesi gerekir.

 


Piyasada bulunan misinaların düğümlenmeye karşıda elverişli olması gereklidir. Bazı misinalar düğümlenme sonucunda kopabilmektedir. Mat ya da silikon kaplı olan misina türleri düğümlenmelere karşı elverişlidir. Gündüz yapılacak olan avlanmalarda misina gün ışığına maruz kalacağından küflenmeye ve yıpranmaya karşı dayanıklı maddelerden üretilmiş olanlarını seçmemizde fayda vardır.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.