Abugarcia Kamışlar

20-03-2018 12:14
Abugarcia Kamışlar

Abugarcia Kamışlar  


Balıkçılık sevgisine sahip olan herkesin ihtiyaçları, gereksinimleri arasında balıkçılık malzemeleri vardır. Balıkçılık malzemeleri arasında en önemli olanı kamışlardır. Kıyıdan ve tekneden her yerden yakalamak istediğiniz balıklar için uygun kamışlar üretilmektedir.

 

Avlanmalarda kullanmak istediğiniz kamışların seçimleri sırasında kaliteye ve diğer teknik özeliklere dikkat edilmesi gereklidir. Piyasada bulunan birçok marka içinde abugarcia olta kamışları ve daha saymakla bitmeyecek kamışlar vardır. Yıllar önce piyasada pahalı olmasından dolayı her balıkçının alamadığı kamış, artık günümüzde kamış çeşitlerinin ve markalarının oldukça çok olması her kesimden bütçenin alabilmesine katkı sağlamıştır.

 


Kullanılacak olan kamışların tavsiye edilen performans değerleri vardır. Bunlar kamışın maksimum fırlatma değeridir. Genellikle kamışın künye bölümünde bu değerlere ulaşabilirsiniz. Her üründe olduğu gibi abugarcia olta kamışları, yeni başlayanlar için ideal kamışlardır. Kamışların değerleri 2 den başlayarak 400’ e kadar çıkmaktadır. Piyasada bulunan kamışlar oldukça çok çeşitlilik göstermektedir.

 


Piyasada bulunan kamışlar fiberden ya da karbondan imal edilmektedir. Karbondan imal edilmiş abugarcia olta kamışları daha hafif ve uzun süreli kullanımlarda balıkçıyı yormaz, bu özelliğinden dolayı spin avlanma tekniğinde oldukça sık bir şekilde kullanılmaktadır. Hafif olmasından dolayı kamışa hâkimiyet daha kolaydır. Kalınlığı az ve kamış hafif olduğu için kamışın ucundaki hassasiyeti çok kolay şekilde hissetmek mümkündür.

 


Fiyat olarak diğerlerine göre biraz daha pahalı olan karbon kamışlar, sert bir malzeme olmasından dolayı karbon <ı>abugarcia olta kamışlarıdiğerlerine göre kırılması daha yüksektir. Fiyatının yüksek olması ise yapımında kullanılan hammaddenin yüksek maliyette olmasıdır.

 


Balıkçılık malzemeleri sektöründe neredeyse her kulanım için kamışlar üretilmektedir. Kıyıdan uzağa atış yaparak uygulanan avlanma yönteminden olan surf avlanma tekniği için surf kamışlar imal edilmektedir. Bunun yanı sıra kıyıdan yapılan diğer bir avlanma yöntemi ise spindir. Bu avlanma tekniği için karbon kamışlar ideal denilmektedir.

 


Kamış çeşitlilikleri arasında parçalı kamışlarda bulunmaktadır. Birbirinden bağımsız iki ya da üç parçadan oluşan ve yine birbirine takılarak kullanılan kamışlardır. Porselensiz kamışlar olarak piyasada adını duymuş olduğunuz çeşitler ise genellikle tatlı sularda mantarlık avlarında kullanılan çeşitlerdir. Son kamış türü ise çıkrık kamışlardır. İşte bu kamışlar tekneden yapılan büyük avlanmalarda kullanılmak için tasarlanmıştır. Dayanıklılıkları oldukça yüksek olan modellerdir.

 


Her yeni başlayan amatör balıkçı için farklı özelliklerde ve fiyatlarda üretilen kamışlar mevcuttur. Fakat yeni başlayanlar için çok basit ve kalitesiz kamışlar kullanmak yerine sağlam ve kalitesi ön plana çıkmış kamışlarla doğru avlanmalar yapılması oldukça önemlidir.

 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.