2 Zamanlı Suzukiler

2 Zamanlı Suzukiler

2 Zamanlı Suzukiler  


Dıştan takma motorlar ve daha saymakla bitmeyecek ürün yelpazesine sahip olan Suzuki 2 zamanlı motorlar konusunda da oldukça gelişmiştir. Bilindiği gibi bir balıkçının ya da deniz tutkunu kişinin mutlaka ya gemisi vardı ya da botu vardır. Dolayısı ile deniz motoruna ihtiyaç duyması kaçınılmazdır. Yakıt performansı düşük olması, seri olması ve bakımının kolay olması genel olarak tercih edilmesinde etkilidir.

 


Piyasada dört zamanlı ve Suzuki 2 zamanlı motorlar mevcuttur. Bundan dolayı seçimler yapılırken motorların özellikleri göz önüne alınarak yapılmalıdır. Her motorun kendi özgü özellikleri vardır. Fakat Suzuki 2 zamanlı motorlar genel özellik olarak şu şekildedir. Bu motorlarda en önemli özellik krank mili her turda güç üretebilmektedir. Yakıt değişik yollar ile yanma odalarına gider ve gerekli olan güç elde edilmiş olur. Yağlama işlemi ise benzinin içine bir miktar eklenerek yapılmaktadır.

 


Yakıt ve benzinin bir arada kullanıldığı Suzuki 2 zamanlı motorlar çevre anlamında pek sağlıklı değillerdir. Bu nedenden dolayı hem bizim ülkemizde hem de diğer birçok ülkede yasaklanmıştır. Sadece üçüncü dünya ülkeleri tarafından kullanılmaktadır. Bu ülkeler tarafından kullanımı serbesttir. Benzin ve yağın aynı depoda bulunması yağ atığının denize atılmasına neden olup çevre kirliliği konusunda sıkıntı doğururken, diğer bir yandan da bakımının kolay olarak yapılmasını sağlamaktadır.

 


Suzuki 2 zamanlı motorlar seri olmaları nedeni ile denizciler tarafından daha çok tercih edilmektedir. Sadece bu özelliği de değil bunun yanı sıra hafif olması taşınmasında kolaylık sağlamaktadır. Güçlü ve hıza duyarlı olması, fiyat anlamında da uygun olması çoğu denizcinin tercihi olsa da maalesef ülkemizde hem kullanımı hem de satışı yasaktır.

 


Farklı bir felsefi çalışma yapısına sahip olması Suzuki markasını dünya da Amerika’dan sonra ikinci sıraya taşımıştır. Sadece marin üretimi değil aynı zaman da karada araç ve motor üretimi konusunda da oldukça iyi olan marka Suzuki 2 zamanlı motorlar satışı yapılırken de ciddi bir satış yelpazesi vardır. Motor üretimi konusunda oldukça iyi kabul edilen marka iki zamanlıların beygir güçleri konusunda maksimum 150 beygire kadar ulaşmışlardır. İsviçre’de ithalata başlayan markanın şuanda dünya devleri arasında olduğunu görmekteyiz.

 


Firmanın hem iki zamanlı hem de dört zamanlı motorlar konusunda üretimleri oldukça kalitelidir. Firma satmış olduğu bir ürünü 3 yılda kendi bünyesinde garanti altına almaktadır. Ülkemizde yasaklanmış olan bir ürün olsa bile üçüncü dünya ülkeleri için hala üretimler ve satışlar yapılmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.