Tüfek Lastiği Ne İşe Yaramaktadır?

20-11-2018 15:22
Tüfek Lastiği Ne İşe Yaramaktadır?

Dalış malzemeleri mutlaka kaliteli olarak tercih edilmesi gereken ve hayati önem taşıyan ekipmanlardır. Her bir malzemenin önemi oldukça büyüktür. Dalış malzemeleri dalan kişiyi yarı yolda bırakmayacak kalibrede kaliteye sahip olması gereken ekipmanlardır. Bundan dolayı da yalnızca dayanıklı, sağlam ve uzun süre kullanılabilecek dalış malzemeleri temin edilmelidir. Dalış malzemeleri arasında bulunan tüfek lastiği özellikle zıpkın ile yapılan avlarda oldukça önemli bir konumdadır. Zıpkın ile yapılan balık avları başlı başlına oldukça tehlikeli ve heyecanlı bir spor olarak kabul edilir. Bu sebeple de balık avına zıpkın ile çıkacak olanların mutlaka bu konu hakkında bilgi sahibi olması; zıpkın lastiği, zıpkın çeşitleri ve havalı zıpkın gibi detayları bilmesi gerekir. Zıpkın çeşitleri içinde iki ayrı çentik bulunur. Bu çentikler tamamen sapan prensibi ile ortaya konmuştur. Çentiğin önde olan kısmı, kaya altında yuva yapmış balıkları avlamak için dizayn edilmiştir. İkiye ayarlı zıpkın kayaya atıldığı zaman zıpkın şişe kayaya saplanır. Bu sebeple de zıpkını geri çekememek gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bu unsurun dışında av sırasında zıpkın taşımak da başlı başlına önemli bir detay olarak karşımıza çıkar. Kurulu olan zıpkının şişi, ucundaki tüfek bölümüne bağlı olan ipi ilk kontrol edilmesi gereken unsurdur.

Tüfek Lastiği

Tüfek lastiği genel olarak alüminyum, karbon, kevlar ya da cam yünlü polyesterden üretilmiş, belirli bir çap ve boydaki borudan üretilmiştir. Tüfek lastiği metal ve plastik malzemelerden kabza ve tetik mekanizması ile diğer taraftaki kafa bölümünden oluşmaktadır. Kafa bölümünde tüfek lastiği için vidalanmayı sağlayan, iki adet dişli yuva bulunmaktadır. Bu yuvalar sayesinde tüfek lastiği diğer uçlardan çelik ve plastikten üretilen parçalarla birleştirilir.Ardından tüfeğe yerleştirilen şiş tetik kısmı takılır. Daha sonra tüfek lastiği gerilir. Ardından palamut, şiş üzerinde bulunan birinci ya da ikinci çentiğe takılır. Bu sayede tüfek kurulmuş olur. Tüfek lastiği kullanılan tüfeklerde; tüfek boyu, lastik uzunluğu ve çapı, şiş uzunluğu, çapı ve alaşımı, palamut boyu ve yapısı, şiş bağlama ipi ve bağlantı elemanları gibi parametreler atış kalitesini direkt olarak etkileyen unsurlardır. Bu parametreler arasındaki oranların doğru ve hassas olarak ayarlanması gerekmektedir.

Tüfek Lastik Modelleri

Tüfek lastik modelleri yapılacak olan ava göre tercih edilmelidir. Tüfek lastik modelleri gücün arttırılması için boy kısaltılabilir ya da çift lastik tercih edilebilir. Bunun yanı sıra tüfek lastik modelleri için doğru bir lastik boyu da oldukça önemlidir. Lastiklere ulaşabilmek için lastiğin boyunun doğru şekilde tespit edilmesi gerekmektedir. Tüfek Lastiği Fiyatlarıda tüfek lastik modelleri ile belirlenmektedir. Tüfek lastiği fiyatları genel olarak kaliteye göre değişmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.