Surf Set ile Diğer Balık Setlerini Birbirinden Ayıran Özellikler

01-12-2018 20:14
Surf Set ile Diğer Balık Setlerini Birbirinden Ayıran Özellikler

Surf set kapsamında kullanılan surf set olta makinesi; genel olarak kıyıdan uzağa yapılan atışlarda kullanılır. Bu av tipinde genel olarak surf set olta makinesi ucunda bulunan yemi en uzak mesafeye, ağır kurşunlar yardımı ile atmaya çalışmanız gerekmektedir. Genel olarak denizde; dalgaların kırılma noktaları, balıkların yemlenme ve avlanma bölgeleridir. Bundan dolayı da surf set oltalarınızı dalgaların ardına ulaştırmak için özel olarak tercih ettiğiniz kaliteli surf set olta makinesi kullanmanız gerekmektedir.Genel olarak İstanbul ve Çanakkale Boğazı için akıntı çok fazla olduğu için kullanılan surf set olta makinesi için kalite dışında daha ağır olan olta kurşunlarının da kullanılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra sazan için yapılan avlarda özel olarak üretilmiş olan surf set ve surf olta makinesi tercih edilmelidir.

Okuma Olta Makinesi

Okuma olta makinesi en çok tercih edilen olta çeşitlerini üretmektedir. Genel itibari ile Okuma olta makinesi özelliği başlıca eliptik salınım sistemi olarak karşımıza çıkar. Orta ve üst sınıf makinalar için oldukça önemli olan bu özelliği sayesinde misina sarımı oldukça kuvvetlidir. Bu unsurların yanı sıra oldukça düzgün şekilde çalışmakta ve maksimum kullanım ömrüne sahip olmaktadır. Bu avantajlı özellikleri sebebiyle de okuma olta makinesi en fazla tercih edilen makinelerden biridir. Bu özelliklerin hepsi eliptik biçimli salınım dişliler sayesinde ortaya çıkar. Eliptik salınım sisteminde kullanılan dişliler her zaman birbirine tam bir şekilde oturmaktadır. Bu sayede de piyasada bulunan birçok makinada sıkça rastlanan olumsuz durumlar meydana gelmez. Bu durumun tam tersine makinanın sıçrama yapması engellenir ve oldukça muntazam olta atımı sağlanır.

Okuma olta makinesi özelliklerinden ön plana çıkan bir diğer unsur ise; çift güçlü çekiş sistemi olarak karşımıza çıkar. Çekiş basıncını ve verimliliğini, düzgün çalışmayı arttıran bir unsurdur. Bunun içinde de çift güçlü çekiş sistemi söz konusu olmaktadır. Makaranın üzerine monte edilmiş olan ve suyu engelleme sistemi tarafından muhafaza edilen çoklu diskli keçiden üretilmiş çekiş sistemi devreye girer. Makaranın altında mevcut olan ikinci çekiş sistemi ile çalışır. Bu özelliği sayesinde makinanın gövde profilini incelmesine de destek olur. Bu sayede de fazla metalden ve makaranın fazla boyutlarından kurtulmayı da sağlamaktadır. Bu şekilde de ağırlığın azalmasına destek olur. Bundan dolayı okuma olta makine genel olarak hafif ve kompakt özelliklerde olmaktadır. Olta yemini salma sisteminde ise avcıların makine makaralarını boşa alması ile olta yemini serbest bırakmalarını sağlamayı hedefler. Bu şekilde olta yemi oldukça hassas ve dikkatli şekilde kontrol altına alınabilir. Bunun dışında makinanın arka bölümünde bir diğer mikro ayarlamalı kalama sistemi vardır. Bu sistemi boşa almak adına sadece tutamağın çevrilmesi yeterli olacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.