Suni Balık Yemleri Kadar Süreye Kadar Kullanılmalıdır?

27-01-2019 15:01
Suni Balık Yemleri Kadar Süreye Kadar Kullanılmalıdır?

Balık yemi avlayacağınız balık cinsine göre seçilmesi gereken ve doğru yem kullanımının oldukça önemli olduğu bir alandır. Birçok zahmet ve emekle avlanan balıklar, en doğru adımların atılması ile oltaya takılmaktadır. Yanlış balık yemi seçimi balığın oltaya gelmesine engel olacaktır. Bundan dolayı da avlanacak olan balığın beslenme alışkanlıkları bu aşamada oldukça önemlidir. Bazı balık çeşitleri avının kokusuna gelirken, bazıları rengi ile yeme doğru çekilir. Bu noktada balığın beslenme alışkanlıkları ve balığın cinsi oldukça önemlidir. Balığın beslenme alışkanlıklarına en uygun balık yemini kullanmak, balık avındaki başarıyı arttıran en önemli unsurlardan biridir.

Suni Balık Yemleri

Balık yemi suni ve doğal olmak üzere ikiye ayrılır. Hangi yemin kullanılacağına ise hangi balığın avlanacağına göre karar verilmektedir. Balık avında kullanılan olta da balık yemi seçimi için oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra suni balık yemleri genel olarak doğal ve canlı yemden daha avantajlı olan ve birden fazla defa kullanım avantajı ile ekonomik olan yemlerdir. Suni balık yemleri de kend içinde farklı çeşitlere ayrılmaktadır. Kokulu yemlerden, balıkların dikkatini çekecek şekilde hafif ve hareketli yem modellerine kadar birçok çeşitte suni balık yem çeşitleri bulmak mümkündür.

Suni Balık Yem Çeşitleri

Suni balık yem çeşitleri doğal olmayan, canlı olmayan balık yemlerini işaret eder. Bu yemler deniz balıkları için ya da tatlı su balıkları için farklıdır. Deniz ve tatlı su için kullanılan kamış ve olta takımları nasıl farklı donanımlardaysa, balıklar için tercih edilen suni balık yem çeşitleri de farklı şekillerde üretilmiştir. Örnek olarak eğer torik, turna, gümüş gibi balıklar avlayacaksanız bu noktada suni balık yem çeşitleri yerine doğal ve canlı yemleri tercih etmeniz gerekmektedir. Balık yemi; istavrit, kıraça, uskumru, kolyoz, izmarit, gümüş, sardalya, hamsi, çaça, zargana, lüfer, palamut, torik gibi rengi beyaz ve parlak olan balıklardan da yapılabilir. Bu yemlere akyem adı verilir ve yapılan balık avı türüne göre bu yemlerin de kullanılması gerekebilir. Ancak canlı yemler ekonomik olarak özellikle sık sık balık avına çıkan kişiler için avantajlı değildir. Bu aşamada da devreye suni balık yem çeşitleri girmektedir. Suni balık yem çeşitleri olarak tercih edilen yemlerde ise canlı yem kullanımını azaltılır ve balığı arttırma potansiyeline sahiptir. Suni balık yem çeşitleri ile yapılan avlara genel olarak spin şeklinde ifade edilir. At çek yöntemi ile yapılan bu balık avı, daha sportif bir avcılığı da temsil eder.

Suni Balık Yem Fiyatları

Suni balık yem fiyatları tercih edilen suni balık yemi çeşitlerine ve bu yemin kalitesine, gerçekçiliğine göre belirlenmektedir. Genel olarak suni balık yem fiyatları gerçek ve canlı yemler ile kıyaslandığında oldukça uygun olmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.