Şnorkelleri birbirinden ayıran özellikler nelerdir?

25-02-2019 12:19
Şnorkelleri birbirinden ayıran özellikler nelerdir?

Dalış malzemeleri için kullanılan en ufak ekipman bile dalış güvenliği için oldukça önemlidir. Serbest yüzme stilinin gelişmesi için en önemli malzemelerden biri olan şnorkel de bu ekipmanlar arasındadır. Şnorkel birçok farklı yüzme ve dalma stilinde kullanılan en önemli ekipmanlardan biridir. Genellikle şnorkelleri tercih ederken dikkat edilmesi gereken tek detay kaliteli şnorkel seçmektir. Dalış yaparken ister amatör isterse de profesyonel olsun herkesin bilmesi gereken; öncelikli amacın güvenlik olduğudur. Bu amaçla tüm dalış malzemeleri kaliteli olarak tercih edilmelidir. Su içindeyken ekipmanlar sebebiyle herhangi bir olumsuzluk söz konusu olmamalıdır.

Kaliteli Şnorkel

Dalış malzemeleri arasında en önemli ekipmanlardan biri olan şnorkel modelleri yüzen kişinin solunum yapmasına yardımcı olan bir detaydır. Bu aşamada şnorkel ile solunum yapmanın, klasik ve normal solunumdan farklı olduğunu bilmek gerekir. Bu konuda tecrübeli olmayan kişilerin şnorkel kullanarak nefes almaya çalışması riskli olabilir. Bunun dışında takip edilmesi gereken kuralların başında; öncelikli olarak şnorkel nefes verilmesi ile temizlenmesi gelir. Şiddetli bir nefes verme ile şnorkel içi temizlenecektir. Temizledikten sonra nefes almak ve nefes tutmak gerekir. Bu işlemlerin tekrarlanmasıyla şnorkel kullanılmalıdır. Normal bir nefes alma ile şnorkel deniz içinde kullanılamayacaktır. Suyun altına girildiğinde ya da yüzeye çıkma aşamasında şnorkele giren suyu "genleşme” şeklinde ifade edilen bir yöntemle tahliye etmek gerekir. Suyun yüzey bölümünde ise baş arkaya eğilerek kullanılır. Bu sayede şnorkelin yönü aşağıya doğru bakar. Bu durumda az miktarda hava vermek önem teşkil eder. Hava, yukarı doğru çıkış aşamasında azalan basınç sebebiyle genleşir. Bu özelliği ile şnorkel içindeki su da bu şekilde dışarı atılır. Kaliteli şnorkel modelleri arasında bazıları kendinden tahliyelidir. Bu özelliği ile tahliye valfi her nefes verme aşamasında temizlenmesine yardımcı olur.Dalış malzemeleri arasında en önemli malzemelerin başında gelen kaliteli şnorkel şnorkelin borusu aracılığı ile su dışındaki havayı su içindeki kişilere ileten detaylardan biridir. Şnorkel modelleri genel olarak deniz gözlüğü ile kullanılan ekipmanlardır ve serbest yüzme ya da dalışlarda kullanılır.

Şnorkel Fiyatları Nedir?

Şnorkel fiyatları tercih edilen şnorkelin modeline ve kalitesine göre değişir. Şnorkeller oldukça farklı özelliklerde ve donanımlarda imal edilen ve farklı amaçlarla kullanılan ekipmanlardan biridir. Genel itibari ile şnorkel modellerinin ağızlık bölümü ve üzerinde hava girişine destek olan alanlar yer alır. Deniz gözlüğünün takılması ile beraber şnorkel kısmına ağız koyulur. Şnorkel ve diğer dalış malzemeleri olmadan dalış yapmamaya dikkat etmek ve güvenliği her zaman ön planda tutmak oldukça önemlidir. Bu noktada şnorkel fiyatları dışında güvenliği ve kalitesine dikkat etmek önemlidir. Kaliteli malzemeden üretilmiş şnorkeller, hem sağlık açısından hem de dalış deneyimi açısından en önemli unsurdur. Şnorkel fiyatları da şnorkelin üretildiği malzemelere, özelliklerine göre değişmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.