Şnorkel satın alırken denizdeki derinlik önemli midir?

25-03-2019 17:11
Şnorkel satın alırken denizdeki derinlik önemli midir?

Şnorkel ile yapılan yüzme ve dalışlarda şnorkel seçimi oldukça önemlidir. Su altının keşfi çoğu zaman şnorkel ile yapılır. Yüzme disiplini ile keşif keyfini bir arada deneyimlemeyi sağlayan şnorkel modeller, yaz aylarının vazgeçilmez ekipmanları arasında bulunmaktadır. Şnorkel ile yüzerken ya da dalarken elbette maske ve paletler de kullanılmalıdır. Şnorkel yaparken seçmeniz gereken en uygun şnorkel modeli ise nasıl ve nerede yüzdüğünüz ya da daldığınız ile ilgili olmaktadır. Seçtiğiniz modellerin amacınıza hizmet etmesi gerekmektedir. Yapacağınız dalış ve keşif aktivitelerinde malzeme seçimleriniz, dalışınızın kalitesini belirlediği için yalnızca sizin için en uygun şnorkel modellerini tercih etmeniz gerekmektedir.

Şnorkel Modelleri

Şnorkel modelleri birçok farklı amaca hizmet edecek şekilde, farklı model ve özelliklerde üretilmektedir. Özellikle keşif amacıyla yapılan dalışlarda tercih etmeniz gereken şnorkel modelleri için 2 adet tahliye valfi olması önem teşkil eder. Bunun yanı sıra şnorkelin uç bölümünde yer alan ve içine su girmesini engelleyecek olan, 360 derece dönen dalga kıran özelliğinin olması da gerekmektedir. Plastik borularının üzerinde toka olmalıdır. Bu toka da maske kayışını ve şnorkelin maskeye sabitlenmesine destek olmaktadır. Sağlık açısından da uygun malzemeler kullanılarak üretilmiş olan modeller tercih edilmelidir. Bunun yanı sıra yüzme için şnorkel modelleri araştırılıyorsa bu noktada J formundaki şnorkelleri tercih edebilirsiniz. Bu şnorkel modelleri alından bağlamalı olan aparatlarla kullanılmaktadır. Amacınıza göre tahliye valfine sahip olan ya da tahliye valfi olmayan modelleri tercih edebilirsiniz. Profesyonel olarak yüzen kişiler genel olarak tahliye valfi olmayan şnorkel modelleri kullanmaktadır. Bunun yanı sıra konforlu bir yüzme deneyimi için de PVC malzeme kullanılmış olanları tercih edebilirsiniz. Serbest dalış ya da zıpkınlı dalışlarda ise daha esnek formda olan şnorkel modelleri tercih edilebilir. Taş altı olarak yapılan avlarda balık ağı gibi engeller durumunda şnorkellerin çıkmaması gerekir. Bunun için de esnek malzemelerden üretilmiş olması önem teşkil etmektedir. Bunun dışında tahliye valfi olmayan modeller tercih edilmelidir. Diyaframdan çıkan seslerin de minimumda olması gerekir. Bundan dolayı da tahliye valfi olmayan modeller balık avları için tercih edilmelidir. Serbest dalış ve zıpkınla yapılan avlarda dalış süresi de uzundur. Bundan dolayı da tercih edeceğiniz modellerde şnorkellerin ağızlık ve damak bölümlerinin kaliteli malzemelerden üretilmiş olması gerekmektedir.

Şnorkel Fiyatları

Şnorkel fiyatları şnorkelin yapısına göre değişir. Renkli şnorkeller ya da özel dalma stilleri için üretilmiş olan renkli şnorkeller arasından bütçeniz için en uygun olanını tercih edebilirsiniz. Her bütçeye uygun olarak üretilmiş olan şnorkel fiyatları bulmak mümkündür.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.