Şnorkel Nasıl Kullanılır?

23-01-2019 13:46
Şnorkel Nasıl Kullanılır?

Dalış malzemeleri arasında özellikle önemli olan şnorkel özellikle kaliteli olması gereken serbest yüzme stilinin gelişmesi için önemli olan bir ekipmandır. Şnorkel birçok farklı yüzme stilinde kullanılan bir malzemedir. Genel olarak oldukça çeşitli olan şnorkel modelleri mutlaka kaliteli olmalıdır. Dalış yaparken unutulmaması gereken faktör; öncelikli amacın güvenlik olduğudur. Bu amaçla tüm dalış malzemeleri kaliteli olarak tercih edilmelidir. Su içindeyken ekipmanlar sebebiyle herhangi bir olumsuzluk söz konusu olmamalıdır.

Şnorkel Modelleri

Dalış malzemeleri arasında büyük bir önemi olan şnorkel modelleri yüzen kişinin solunum yapmasına destek olur. Bu aşamada şnorkel ile solunum yapmanın, klasik ve normal solunumdan farklı olduğunu bilmek ve bu konuda tecrübeli olmak gerekmektedir. Takip edilmesi gereken noktalar ise şunlardır; öncelikli olarak şnorkel nefes verilmesi ile temizlenir. Şiddetli bir nefes verme ile şnorkel temizlenebilir. Temizledikten sonra nefes alınmalı, nefes tutulmalı ve bu işlemler tekrarlanmalıdır. Normal bir nefes alma ile şnorkel deniz içinde kullanılamayacaktır. Suyun altına girildiğinde ya da yüzeye çıkma aşamasında şnorkele giren suyu "genleşme” şeklinde ifade edilen bir yöntemle tahliye edilmektedir. Suyun yüzey bölümünde ise baş arkaya eğilmektedir. Bu gibi durumlarda şnorkelin yönü aşağıya doğru bakar. Bu durumda az miktarda hava vermek gerekmektedir. Hava, yukarı doğru çıkış aşamasında azalan basınç yüzünden genleşir. Bu sayede şnorkel içindeki su da bu şekilde dışarı atılır. Şnorkel modelleri arasında bazıları kendinden tahliyelidir. Bu sayede de tahliye valfi her nefes verme aşamasında temizlenir. Dalış malzemeleri arasında en önemli ekipmanlardan biri olan şnorkel modelleri şnorkelin borusu aracılığı ile su dışındaki havayı su içindeki kişilere ileten bir araçtır. Şnorkel modelleri genel olarak deniz gözlüğü ile kullanılan ekipmanlardır ve serbest yüzme ya da dalışlarda kullanılır. Bu modellerin dışında profesyonel yüzücüler için olan modeller de söz konusudur. Satın alacağınız şnorkel modellerinde bir diğer önemli unsur şnorkelin boru ile orantılı olmasıdır. Şnorkel sayesinde denizaltında bulunan güzellikleri uzun süre oldukça güzel bir şekilde deneyimleyebilirsiniz. Bu aşamada en önemli unsur kaliteli ve güvenilir malzemelerden üretilmiş şnorkeller satın almaktır.

Şnorkel Fiyatları Nedir?

Şnorkel fiyatları tercih edilen şnorkelin modeline ve kalitesine göre belirlenmektedir. Şnorkeller oldukça farklı özelliklerde ve donanımlarda üretilmektedir. Genel olarak şnorkel modellerinin ağızlık bölümü ve üzerinde hava girişine destek olan alanlar bulunmaktadır. Deniz gözlüğünün takılmasının ardından şnorkel kısmına ağız yerleştirilir. Şnorkel ve diğer dalış malzemeleri olmadan dalış yapmamaya dikkat etmek ve güvenliği her zaman ön planda tutmak oldukça önemlidir. Bu noktada şnorkel fiyatları dışında güvenliği ve kalitesine dikkat etmek önemlidir. Kaliteli malzemeden üretilmiş şnorkeller, hem sağlık açısından hem de dalış deneyimi açısından en önemli unsurdur. Şnorkel fiyatları da şnorkelin üretildiği malzemelere, özelliklerine göre değişmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.