Paintball Oyununda Olmazsa Olmaz Malzemeler Nelerdir?

01-12-2018 19:53
Paintball Oyununda Olmazsa Olmaz Malzemeler Nelerdir?

Paintball günümüzde en çok sevilen ve trend oyunlar arasındadır. Genel itibari ile Paintball yaklaşık olarak 90 dakikalık bir oyun olup, oyun içindeki 1.5 saatte birçok ekipman ihtiyacı ortaya çıkar. Paintball malzemeleri de bundan dolayı oldukça çeşitli olup, kalitesine göre değişen birçok farklı ekipmandan oluşmaktadır. Bunun yanı sıra paintball malzemeleri ilk kez bu oyunu oynayacak kişiler için de daha uygundur. Eğer profesyonel bir paintball oyuncusuysanız bu aşamada farklı paintball malzemeleri kullanmanız gerekmektedir.

Paintball Malzemeleri

Paintball malzemeleri oldukça çeşitlidir. Örnek olarak Paintball silahları, bu oyundaki en önemli ekipmanlarınn başında gelir. Teknik özelliklerine göre 3 çeşit olan bu silahlar; pompalı paintball silahları, yarı otomatik paintball silahları ve tam otomatik paintball silahları olarak sınıflandırılır. Her silahın modeline göre özellikleri de farklı olmaktadır. Bunun dışında paintball maskeleri de oldukça önemli malzemeler arasındadır. Koruyucu ekipmanlar kategorisinde bulunan paintball maskeleri; yüzün tamamını kapatmaktadır. Görüş alan bölümünde kırılmaz cam gibi bir malzeme kullanılmaktadır. Oyunun başlamasından bitişine kadar oyuncunun yüzünde durması gereken bu ekipman; oyun sırasında çıkarılırsa oyuncu oyundan atılır. Hız ölçerler de önemli ekipmanlar arasındadır. Oyun alanında bulunan bu cihaz, oyuncuların silahlarından çıkan mermilerin hızını ölçer. Uluslararası standartlara göre bu hız saniyede 100 metre olarak, oyuncuların güvenliği için belirlenmiştir. Bu oyun sırasında kullanılan olmazsa olmaz malzemelerden bir diğeri ise kullanılan boyalardır. Bu boyalar tamamen bitkisel ve doğal ürünlerdir. İnsan sağlığına zarar vermemektedir. Jelatin kapsül içerisindeki boyaların zemine çarptığında patlaması şeklinde işler. Boya toplarının dışındaki jelatin de tamamen doğa dostu, doğada kendi kendine çözünebilen bir maddedir. El bombaları da bir diğer malzeme olarak karşımıza çıkar. Plastik bir tüpün içerisine boya sıkıştırılması ile yapılan bu el bombaları; daha büyük müsabakalarda kullanılan bu malzeme normal bomba gibi çalışır. Pimini çektikten sonra patlama özelliğine sahiptir. Ancak bu patlama elbette minik bir patlama olup, riskli ya da tehlikeli bir duruma yol açmaz.

Paintball Eldiven

Paintball eldiven de koruyucu ekipmanlar arasında bulunmaktadır. Paintball eldiven genel olarak parmakları ve elleri korumakla görevlidir. Paintball toplarının ellere, parmaklara ve parmak eklemlerine etkileri oldukça acı verici olmaktadır. Bunun yanı sıra bu durumlarda geçici sakatlıklar meydana gelebilir. Bu unsurun yanı sıra bir outdoor sporu olduğu için paintball sporcuları çoğu zaman yüzü koyun yatmak, sürünmek durumunda kalabilmektedir. Bu durumda da ellerde yaralanmalar, hasarlar ve zedelenmeler meydana gelebilir. Plastik korumalı yarım parmak eldivenler ellerdeki yaralanmaları önleyen önemli bir ekipmandır. Paintball eldiven; eli tamamen kavrar ancak parmaklara hareket özgürlüğü sağlar.

Paintball Malzeme Fiyatları

Paintball malzeme fiyatları tercih edilen malzeme çeşidine ve kalitesine göre değişmektedir. Bunun dışında oyun için zorunlu malzemeler ile daha lüks olan malzemeler arasında da fiyat farklılıkları söz konusu olmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.