Olta Kamışı Ne İşe Yaramaktadır?

26-01-2019 14:51
Olta Kamışı Ne İşe Yaramaktadır?

Olta kamışı yapılan balık avlarında en önemli ekipmanlardan biridir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken başlıca unsur tercih edilen olta kamışı modellerinin kaliteli ve avlanacak olan balık cinsine göre tercih edilmesidir. Doğru ve kaliteli olta kamışı seçmek için ilk olarak balık türüne dikkat etmek önem teşkil eder. Balık cinslerine göre balık oltası farklı donanımlara sahip olarak üretilmelidir. Spin kamış ya da teleskopik olta kamışı gibi olta çeşitleri farklı balık avları için tercih edilen ürünlerdir.

Olta Kamışı

Olta kamışı balık avından en önemli detaylardan biridir. Olta kamışı seçerken balığın cinsi en önemli detaylardan biridir. Hangi suda balığın avlanacağı da bu aşamada önem teşkil eder. Büyük balıklar için spin kamış kullanılmalıdır. Ancak balık küçük ise ya da dip balıklarda bu aşamada farklı oltalar kullanılacaktır. Bu detaylara dikkat etmek en doğru ve ideal olta kamışı tercihi yapmanızı sağlayacaktır.

Teleskopik Olta Kamışı

Teleskopik olta kamışı ise farklı balıkların avlanması için üretilmiş olan, oldukça özel olta kamışı çeşitleri arasındadır. Bu noktada örnek vermek gerekirse; olta kamışının uzunluğu, hangi balığın avlanacağı, hangi sularda avlanılacağı, sığ ya da dalgaları sular teleskopik olta kamışı için önemlidir. Genel olarak uzun olan bu teleskopik olta kamışı daha uzun mesafeden yapılacak olan avlar için tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra daha uzun çubuklar sayesinde uzak mesafelerde oldukça kolay şekilde balık avı yapılabilir. Tekne ya da iskele yerine kıyıdan balık avlamak için kullanışlı olan oltalar olmaktadır. Olta kamışı tercih ederken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli detay ise güç faktörü olarak karşımıza çıkar. Olta kamışının ne kadar ağırlık kaldırabileceği en önemli özelliktir. Güç faktörü ile belirlenen bu özellik; özellikle büyük balık avlamak isteyen kişiler için belirleyici bir özelliktir. Balık avı yapılan suyun özellikleri, türü, tercih edilmesi gereken kamışın çeşidini belirlemek için önemli detaylardır.

Spin Kamış

Spin kamış da balık avı için tasarlanmış olan özeli olta kamışı çeşitlerinden biridir. Genel olarakgrafit, fiberglas veya karbon fiber malzemelerinden olta kamışları üretilebilir. Yapım malzemesinin türünü seçerken işlevselliği ve yapacağınız balık avı türünü dikkate almanız önemlidir. Genel olarak grafit kamışlar daha hafif bir yapıdadır ancak dayanıklı ve serttir. Dezavantajları ise esnek olmamalıdır. Fiberglas kamışlar ise daha ağır bir yapıdadır. Fakat grafit çubuklarla kıyaslandığında daha esnek bir yapıdadır. Kırılmaları daha zor olur. Bunun dışında olta kamış fiyatları ile kıyaslandığında grafit kamışlara göre daha ekonomik bir yapıdadır. Karbon fiber kamışlar ise hafif olsa da dayanıklı değildir.

Olta Kamış Fiyatları

Olta kamış fiyatları tercih edilen olta kamışının modeline ve özelliklerine göre belirlenmektedir. Olta kamışlarının donanımları, tasarımları, kalitesi, dayanıklılığı ve performans özellikleri olta kamış fiyatları için belirleyici olan esas unsurlar olmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.