Olta İğnesindeki Sivriliği Nasıl Korunmalıdır?

26-11-2018 22:19
Olta İğnesindeki Sivriliği Nasıl Korunmalıdır?

Balık avı; birçok unsur ve malzemenin birleşimi ile başarıya ulaşmaktadır. Öncelikli olarak balık avından başarıya ulaşmayı sağlayan unsurlar; avlanmak istenen balığın cinsi, balığın yaşadığı suyun özellikleri, uygulanacak teknik ve av malzemelerinin özellikleri olarak karşımıza çıkar. Balık avı malzemeleri arasında, balık avlayan kişinin en çok işine yarayacak olan malzemeler ise elbette olta iğnesi diğer bir ismi ile kancadır. Olta iğnesi yani kanca; en basit hali ile ucu sivri olmalı ve pas tutmayan özellikte olmalıdır.

Olta iğnesi genel olarak 4 grupta incelenmektedir. Bunlar; palalı iğneler, delikli iğneler, kertikli iğneler ve benekli iğneler. Olta iğneleri kendi aralarında numaralandırılmıştır. Bunun sebebi olta iğnelerinin daha kolay anlaşılabilmesidir. Her kalite ve boy için bir rakam kullanılır.

Olta İğne Çeşitleri

Olta iğne çeşitleri seçerken öncelikli olarak kalite göz önünde bulundurulmalıdır. Kaliteli olan olta iğneleri hem paslanmayacak hem de sivriliğini kaybetmeyecektir. Olta iğne çeşitleri için kalitesinin anlaşılması için ucuna da dikkat etmek gerekir. Görevini başarıyla yerine getirecek olan iğnelerin uçları mutlaka sivri olmaktadır. Uç ne kadar sivri ise balık avı da o denli başarılı olacaktır. Balığın damağının veya dudağının üzerinden çok hızlı geçen olta iğnesi sayesinde hem balık zarar görmeyecek hem de av hızı artacak ve balık kaçamayacaktır.Bu nedenle iğne ucunuz çok hafif kütleşmiş bile olsa hemen değiştirmelisiniz. Sık sık olta iğne çeşitleri için bunları fazla değiştirmemek için de mutlaka kaliteli olta iğneleri satın alınmalıdır. Bu şekilde iğnenin verimliliği de artacaktır.

Sazan Olta İğnesi

Balık avı için en önemli başarı etkeni; doğru balık cinsi için doğru olta iğnesini kullanmak olarak karşımıza çıkar. Yem ve iğnenin de uyumlu olması bu aşamada balık avı için başarı şansını arttıracaktır. Aksi durumlarda balık iğneden kurtulabilir ya da yalnızca yemi yiyip gidebilir. Bundan dolayı da balık cinsine uygun bir olta iğnesi ve yem kullanmak oldukça önemlidir. Balık avında en çok avlanan balıklardan bir tanesi elbette sazan cinsi balıklardır. Sazan cinsi balıklar için özel olarak üretilmiş olan sazan olta iğnesi kullanılmaktadır. Sazan olta iğnesi olarak ifade edilen iğneler yalnızca sazan balıkları için üretilmiş olup, uçları sazanların ağız yapısına göre tasarlanmıştır.

Olta İğne Fiyatları

Olta iğne fiyatları tercih edilen olta iğnesi modeline göre değişmektedir. Olta iğne fiyatları için belirleyici olan başlıca unsur; olta iğne çeşitleri için kalite olmaktadır. Kaliteli olan olta iğne çeşitleri paslanmaz ve sivriliğini kaybetmez. Bundan dolayı da oldukça uzun süre, ilk günkü performansı ile kullanılabilir. Bunun yanında kaliteli olan iğneler, olta iğne fiyatları bakımından en mantıklı tercihler olacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.