Okuma Olta Malzemelerinde Kullanılan Teknolojiler

25-02-2020 16:29
Okuma Olta Malzemelerinde Kullanılan Teknolojiler

PRECISION ELLIPTICAL GEARING(Hassas Eliptik Rulmanlar)

Okuma markası tarafından dünyanın pek çok ülkesinde patenti alınmış olan hassas eliptik rulman sistemi teknolojisi Okuma spin makinelerinin adeta ruhunu temsil eder. Bu tasarım eliptik şeklinde sarım dişlilerinin kullanılması sayesinde mükemmel bir sarım sağlamanın yanı sıra makineni çekişini ve dişlilerin ömrünü arttırır. Dişliler her zaman makinenin yalpamalamasını önler.

ERGO GRIP(Ergonomik Kavrama)

Ergonomik kol topuzu son derece konforludur. Özel olarak büyük tasarlananan kol Okuma olta makinelerine hem hız hem de güç sağlar. Kol topuzu eronomik tasarımı sayesinde avuç içine tam oturacak şekilde üretilmiştir.

 

STRIKE ZONE

Strike Zone misina sayaç sistemi; Okuma markasının olta makaralarında yapmış olduğu devrimci yeniliğe bağlı olarak makaranın üzerine sarılacak misina miktarını hassas bir şekilde belirleyen bir makanik sayaç gibi çalışır. Bu sayaçlarsayesinde olta makinesine optimum misina sarımı gerçekleşir.

CRC(Korozyona Daynıklı Kaplama)

CRC yani korozyona dayanıklı kaplama sistemi Okuma markasının patentli HDG-II rulman sistemi ve tüm iç ve dış parçaların aşınmaya dayanıklı of Corrosion X HD ile kaplanmasının kombinasyonu ile oluşur. HDG-II rulman sistemi standart dişlilere oranla aşınmaya karşı çok daha dayanıklı malzemelerden oluşur. CRC metale uygulanarak çok daha dayanıklı bir yapıya kavuşur.

 

HIGH PERFORMANCE BALL BEARINGS(Yüksek Performanslı Bilyalar)

Okuma olta makinelerinde kullanılan HPB bilyalar ve bilya yataklarında yüksek dereceli paslanmaz çelik malzemeler kullanılır. Bu bilyalar standart bilyalara oranla tuzlu suya karşı 10 kat daha dayanıklıdır.

 

QUICK-SET

Kolun geriye doğru hareketini engelleyen geri kalama sistemi özellikle tasmalama gerektiren balık avı tekniklerinde ekstra performans sağlar.

 

 

RES II(Rotor Dengeleme Sistemi)

Rotora bilgisayar ile özel olarak dengelenmiş bir ağırlık monte edilerek hem makinenin dengesi arttırılmış hem de olta makinesinin kafasının sarım esnasında yalpmalaması engeelenerek daha sıkı ve pürüzsüz bir misina sarımı elde edilmiştir.

 

CYCLONIC FLOW ROTOR(Siglonik Hava Akışlı Rotor)

CFR yani siglonik hava akışlı rotor sistemi; rotora doğru siglonik bir hava akışı sağlar. Bu test edilmiş deizayn sayesinde olta makinesi ıslandığında kuruma süresi kısalarak korozyon tehlikesi azalır.

 

BODY ARMOR

Okuma'nın paslanmaz çelik gövde teknolojisi özellikle grafit malzemeden üretilmiş çıkrık makinelerde oluşan çerçevenin esneme problemini ortadan kaldırır. Olta makinesi çerçevesinin her iki tarafına monte edilen iki adet büyük paslnamaz çelik halka monte edilir. Koşum papuçları body armor dizaynına entegre edilerek koşum pabuçlarına uygulanan baskı çelik halkalara dağıtılır.

 

HYDRO BLOCK

Hydro block tekneolojisi spin olta makinelerinde kafanın uç kısmına monte edilen kauçuk bir conta monte edilmesi ile kalama sistemine su ve yabancı materyallerin girmesini önler.Bu sayede kalama pulları uzun süre optimum performans sağlar.

 

CARBONITE

Okuma olta makinelerinde kullanılan karbon fiber kalama pulları kalama basıncı ve kafanın dönüş hızı arttırğında oluşan sürtünmeyi azaltır. Amerikan yapımı bu karbon fiber kalama pullarının ısıyı yayma özelliği olta malzemeleri sektöründe görebileceğiniz en iyi, en hassas ve uzun ömürlü kalama sistemine ulaşılmasını sağlar.

 

MAXGEAR REACH FOR THE MAX

Okuma Makaira spin olta makinelerinde kullanılan MaxGear teknolojisi; rulmanlarda kullanılan makine kesim soğuk döküm paslanmaz çeliğin gücünden gelir. Bu sayede toplam ağırlık azaltılarak tüm gün konforlu şekilde avlanmanıza olanak sağlar. Pinyon dişlisi ve ısıl işlem görmüş makara 17-4 dereceli makine kesim paslanmaz çelikten üretilmiştir ve ip misina ile kullanıma uygundur.

 

XL GEARING

Okuma yıldız kalama ve lever drag kalama sistemli çıkrık makinelerde kullanılan XL yani büyütülmüş rulman tasarımı; büyütülmüş kalama kutusu sayesinde genişletilmiş kalama sistemi sunar. Standart kalama kutularına oranla %50 daha geniş kalama yüzeyine sahiptir. Bu sistemin avantajı ise rulmanların dişleri daha geniş olduğu için daha fazla güç ve krank gücü sağlar. Bu sayede çekiş gücünden feda edilmeden yüksek devirli bir olta makinesi elde edilir.

 

HDGII

Okuma makinelerin rulmanlarının kaplama sürecinde kullanılan yüksek yoğunluklu özel paslanmaz alaşım malzeme sayesinde yüksek yoğunluklu ve korozyona dayanıklı dişliler elde edilir.

 

 

BAITFEEDING SYSTEM

Okuma sazan makinelerinde kullanılan patentli baitfeededing sistemi kafayı boşa düşürerek yemin serbestçe hareketine olanak sağlar. Baitfeeder sistemi hassas ayarlanabilir ikincil bir kalama sistemi olarak çalışarak yem kontrolü için kafanın hasssasça ayarlanabilmesine imkan tanır.

 

SELF LUBRICATING GEAR SYSTEM

Okuma'nın üst segment yıldız kalama sisemli çıkrık makinelerinde kullanılan kendinden yağlamalı rulman sisteminde; ana dişli, dişlinin merkezine monte edilmiş ısıya duyarlı yağ emdirilmiş pirinç burç gibi hareket eder. Sürtünme arttığında ana dişli ve çekiş şaftının düzgünce çalışmasını sürdürmesi için sistem yağlama yapar ve yağ emdirilmiş burçlar yağı serbest bırakır.

 

TORSION CONTROL ARMOR

Okuma Inspria spin makinelerinde kullanılan TCA karbon fiber teknolojisi makineye sadece hafifletmez aynı zamanda çok daha sert bir forma kavuçturarak yalpalamayı azaltarak makinenin iç aksamlarının düzgün hizalanmasını sağlar.

 

 

 

EFR II

EFR sisteminde makine yatağının altına monte edilen bir bilya sayesinde verimlilik maksimize edilir. Bu bilya sayesinde misina sürtünmesi azaltılarak misinanın misina yatağında serbestçe dönmesi sağlanır.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.