Kış Mevsiminde Daha Fazla Balık Avlamak için Nasıl Bir Yol İzlenmelidir?

30-12-2018 21:52
Kış Mevsiminde Daha Fazla Balık Avlamak için Nasıl Bir Yol İzlenmelidir?

Balık avı hem profesyonel olarak balık avı yapan kişiler hem de balık avını hobi olarak yapan kişiler için oldukça keyifli bir etkinliktir. Balık avı kendi içinde belirli kurallara sahip olan bir eylemdir. Avlandığınız suyun özelliklerine, balığın özelliklerine ve yaşam alışkanlıklarına göre avlanmada takip edilmesi gereken kurallar değişmektedir. Aynı şekilde balığın cinsine göre de tercih edilmesi gereken balık malzemeleri değişmektedir. Balık yem çeşitleri genel itibari ile balığın cinsine göre değişir. Hamsi ile sazan, aynı beslenme alışkanlıklarına sahip değildir. Bundan dolayı da kullanılması gereken balık yem çeşitleri farklı olacaktır. Balık avı için en büyük farklılık ise balık oltaları kısmında karşımıza çıkar.

Örnek olarak spin at tarzında balık avı yapıyorsanız bu aşamada tercih etmeniz gereken balık oltaları daha farklı olacaktır. Eğer zıpkın ile balık avı yapıyorsanız bu aşamada kullanmanız gereken balık malzemeleri olta avcılığından tamamen farklı olacaktır.

Balık Yem Çeşitleri

Balık yem çeşitleri değişmektedir. Genel olarak canslı balık yemleri ve cansız yani sahte yemler kullanılmaktadır. Doğal yemleri tercih ediyorsanız avlanacağınız balığa en uygun yemleri araştırmalı ve bunları kullanmalısınız. Ancak ekonomik olarak en avantajlı olanbalık yemi çeşidi; elbette aromalı olan sahte yemlerdir. Bu yemler; birden fazla kez aynı kokuya sahip olarak kullanılabilir. Hem ekonomik olması hem de uzun vadede kullanılması sayesinde en çok tercih edilen balık yem çeşitleri arasındadır.

Balık Oltaları

Balık oltaları için de tercih edeceğiniz özellikler balık çeşidine göre değişmektedir. Genel olarak sazan ve yayın benzeri balık avına çıkmayı düşünüyorsanız; malzemeler balığın yaşadığı bölgeye ve ortalama olarak boyutlarına göre seçilmesi gerektiğini bilmeniz gerekmektedir. Küçük balık avlamayı tercih ediyorsanız, mantarlı olta ile su üstü av yapmak mümkündür. Bu unsurun yanı sıra daha büyük olan ve tatlı suda yaşayan büyük sazan gibi balıkları avlayacaksanız da çoğunlukla dip oltaları en idealdir. Atarı 75-150 gram olan ve sağlam balık oltaları tercih etmeniz gerekir. Eğer turna gibi balıklar için ava çıkmayı planlıyorsanız bu aşamada kıyıdan kaşık ve sahte yemler ile ucu kalın olmayan oltalar tercih etmeniz önerilmektedir. Atarın 40-80 gram olması sebebiyle 300-350 cm boylarında olan oltalar tercih edilebilir. Bu aşamada olta ucunun esnek olması da bir oldukça önem teşkil eden konuların başında geliyor. Balık avında da olta kamışlarının seçimi oldukça önemli. Doğru olta kamışı tercihi, balık avının başarılı şekilde yapılmasını sağlayacaktır. Yanlış olta seçimi, balığın avlanmamasına neden olur. Her kamış, her balığı avlamayacağı için öncelikli olarak avlayacağınız balık türüne ve av bölgesine dikkat etmeniz gerekir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.