Kamış Boyutuna Göre Kamış Çanta Çeşitleri

30-11-2018 23:56
Kamış Boyutuna Göre Kamış Çanta Çeşitleri

Balık tutmak hem büyük bir keyif hem de oldukça sevilen etkinliklerden biri. Ancak bu denli keyifli bir aktivitenin huzurunun bozulmaması için doğru malzemelere sahip olmak ve doğru malzemeleri kullanmak gerekmektedir. Bu malzemeler oldukça çeşitlidir. Balık avında ise en önemli malzemelerin başında; kullanılan kamış çeşitleri ve olta gelmektedir. Genel kullanım, alabalık, bot, çıkrık, fly, göl, jigging, levrek, lrf, parçalı, sazan, spin (at çek), surf (uzak atış) teleskopik, turna gibi olta kamışları bulunmaktadır. Balık avında da olta kamışlarının seçimi en önemli unsurlardan biri Doğru olta kamışı tercihi, balık avının başarılı şekilde yapılmasını sağlayacaktır. Yanlış olta seçimi, balığın avlanmamasına neden olur. Her kamış, her balığı avlamayacağı için öncelikli olarak avlayacağınız balık türüne ve av bölgesine dikkat etmeniz gerekir. Balık avı için bu denli önemli olan balık avı malzemesinin korunması ve taşınması da elbette oldukça önem teşkil etmektedir. Kamışlar; kamış çantası ile muhafaza edilir ve taşınır. Kamış çantası özellikle kış aylarında oldukça önemlidir. Su geçirmemesi, portatif taşıma özelliklerine sahip olması bu noktada dikkat edilmesi gereken başlıca unsurlardır.

Kamış Çanta Modelleri

Kamış çanta modelleri oldukça çeşitli. Birçok farklı boyutta ve hacimde kamış çeşitleri üretildiği için kamış çanta modelleri de bu boyutlara göre üretilmekte. Bunun yanı sıra çantanın sahip olmasını istediğiniz özelliklere göre de kamış çanta modelleri değişmektedir. Bazı çantalar su geçirmez özellikte olurken, bazıları daha uygun fiyatlı olup daha kolay taşınabilir özelliktedir.

Balık Kamış Çantaları

Balık kamış çantaları kamış yani oltaların muhafaza edildiği çantalardır. Bundan dolayı da özel kumaşlardan, özel olarak üretilmektedir. Hem balık avına giden kişinin oltaya zarar vermeden kolayca taşımasını sağlar hem de hava şartlarından korunması için oldukça önemlidir. Avlanacağınız bölgeye ve avın türüne göre de kamış çeşidini seçmeniz gerekmektedir. 1 metreden 10 metreye kadar uzayabilen kamış çeşitleri mevcuttur. Bundan dolayı da kamış boyuna göre balık kamış çantaları tercih edilebilir. Bu aşamada avlanacağınız bölgedeki balıkların boyutlarını az çok bilmeniz oldukça büyük avantaj sağlayacaktır. Büyük balıkları avlamak için olta seçiyorsanız, kamış atarına dikkat etmeniz gerekir. Kamış atarı; kamışın kaldırabileceği ağırlık miktarını ifade eder. Olta kamışları için tercih yaparken diğer dikkat edilmesi gereken noktalar ise; çelik sargılı olmasına, atarının ne kadar olduğuna, kamış üzerinde yer alan ve arasından olta ipinin geçeceği halkaların bağlantısına ve üretim şeklidir. Bu faktörlerin dışında ise kamış fiyatları da dikkat edilmesi gereken başka bir unsur olarak karşımıza çıkar. Küçük balıklar için büyük ürünler tercih etmemek oldukça önemlidir.

Kamış Çanta Fiyatları

Kamış çanta fiyatları tercih edilen kamış modeline göre değişmektedir. Genel olarak her bütçe için uygun kamış çanta fiyatları mevcuttur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.