Hamur Paste Balık Türlerine Göre Kullanımı Değişmekte midir?

30-11-2018 23:46
Hamur Paste Balık Türlerine Göre Kullanımı Değişmekte midir?

Balık avı için kullanılan yemler farklı gruplarda incelenir. Doğal yemler tercih ediliyorsa; kullanılan doğal yemleri iki gruba ayırmak mümkündür. Bunlar; deniz balıkları için kullanılan yemler ve tatlı su balıkları için kullanılan yemlerdir. Genel itibari ile akyemler ve hamur paste türü yemler dışında olan gruplar, farklıdır.

Hamur paste yem çeşitleri, genel olarak sazan avcılığı için yaygın olarak tercih edilen bir yemdir. Sazan balığı için kullanılan hamur paste yemleri dışında tercih edilen yemler; Solucan, hamur paste, haşlanmış mısır, düdük makarna (Az haşlanmış), mısır unu, un, şeker, vanilya ve diğer kokular, peynir suyu, balık unu, ayçicek yağı, ayçiçeği küspesi, mısır küspesi, kuru üzüm, civciv yemi, yumurta, soya unu olarak ifade edilebilir.

Hamur Paste Yemler

Hamur paste yemler genel olarak balıklar tarafından oldukça sevilen yem türleridir. Özellikle denizde yaşayan balık türleri için özel olarak hazırlanan hamur paste modelleri balık cinsi için özel olarak koku eklenmiş şekilde de satışa sunulmaktadır. Bunun yanı sıra sazan cinsi balıkları en çok çeken yemlerden biri de hamur paste olarak karşımıza çıkar. Tatlı su kefali için de renkli paste hamur tercih edilmektedir. Eğer kullanacağınız renkli hamur paste içinde esans yoksa aynı marka bir cezbedici kullanabilirsiniz. Bu sayede balık avının başarı şansı yükselecektir. Bunun dışında sazan balığı için yapılan avlarda kullanılacak olan renkli hamur paste özellikle iri sazanlar için oldukça cezbedicidir. Ancak bu yemin başarısı, bu yemle yapılacak düzenli yemlemeye bağlıdır.

Hamur Paste Modelleri

Hamur paste modelleri arasından tercih yaparken öncelikli olarak hangi balığı avladığınız ve balığı nerede avladığınız oldukça önemlidir. Hamur paste modelleri çeşitli olsa da öncelikli olarak balığın cinsi ve yaşadığı suyun özellikleri dikkate alınmalıdır. Balık avında balıkları cezbeden bazı unsurlar vardır. Bunların başında koku, renk ve tat gelir. Balıkları cezbeden en önemli duyu elbette kokudur. Bundan dolayı da hamur paste modelleri kullanılırken kokuya özellikle dikkat edilmelidir. Koku dışında önemli olan bir diğer unsur renk ve parlaklık olarak karşımıza çıkar. Bundan dolayı da renkli hamur paste modelleri daha çok rağbet görmektedir. Tat da önemli bir unsur olsa da balıklar genel olarak tadı anlayamadan avlanmaktadır.

Hamur Paste Fiyatları

Hamur paste fiyatları tercih edilen hamur paste modelleri ile belirlenmektedir. Genel itibari ile hamur paste fiyatları oldukça uygun ve ekonomik olarak her bütçe için tercih edilebilir bir yem çeşididir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.