Güzel Havalarda Manzarayı İzleyebileceğiniz Teleskoplar

30-03-2019 21:47
Güzel Havalarda Manzarayı İzleyebileceğiniz Teleskoplar

Kamp malzemeleri kamp yapan kişinin deneyimlerini kazandığı ve kullandığı malzemelere göre kişiliğini ifade eden ekipmanlardır. Özellikle sıcak ve hafif esintili yaz günlerinde gökyüzündeki yıldızları ve gezegenleri izlemek isteyen kampçıların yanından ayırmadıkları en önemli ekipman ise teleskopolmaktadır. Teleskop ile çoktan keşfedilmiş ancak hakkında çok az şey bilinen uzaya bakabilir ve kendi keşfinizi yapabilirsiniz. Teleskop çeşitlerini yanınızda taşıyarak, şehirden uzaklaşıp yıldızları yakından görme şansını yakalayabilir ve doğanın gücü ile büyülenebilirsiniz. Gökyüzünde gözlemci olabilmek için kaliteli ve amaçlarınıza hizmet eden bir teleskop kullanmak yeterli olacaktır. Ayın yüzey şekillerinden farklı yıldızlara ve samanyoluna kadar her şeyi teleskop aracılığı ile görebilirsiniz. Bu noktada bilinmesi gereken en önemli unsur, en iyi ve en kaliteli teleskop diye bir şeyin olmadığıdır. Her kişinin gökyüzüne bakma amacı ve keşif duygusu farklıdır. Bazısı yalnızca yıldızları yakından incelemek istersen, bazısı ayı ya da gezegenleri incelemek isteyebilir. Bu noktada amaçlarınıza en uygun teleskop sizin için en kaliteli ve ideal teleskop olacaktır. Bu noktada teleskop satın alırken öncelikli olarak hangi amaçlarla teleskop kullanacağınızı ve gözlem koşullarınızı bilmeniz gerekmektedir. Teleskop için kolay taşınabilir özellikte olmasının önem teşkil edip etmediği hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

Teleskop Modelleri

Teleskop modelleri oldukça çeşitlidir. İlk olarak teleskop modelleri arasından seçim yaparken, hangi teleskop modelinin sizin için uygun olduğuna karar vermeniz gerekmektedir. Özellikle mercekli teleskop modelleri çapları 5 cm’den başlar. Yalnızca aya ve gezegenlere bakmak amacıyla teleskop satın alacaksanız bu modeller oldukça uygundur. Bunun yanı sıra mercekli olan teleskopların biraz daha gelişmiş olan modelleri ise apokromatik mercekli olan modellerdir. Görüntü bu modellerde daha keskin olur. Newton tipi teleskop modelleri ise ışık toplama yetileri en yüksek teleskop modellerinden biridir. Tasarımları ise oldukça basit olmaktadır. Teleskop ne kadar büyük ise sönük cisimleri görebilme yetisi de o kadar fazladır. Bunun yanı sıra büyütme özelliği ile teleskopların yarı çapı da doğru orantılı olmaktadır.

Teleskop Fiyatları

Teleskop fiyatları geniş fiyat aralıklarına sahiptir. Teleskop modellinin sahip olduğu özellikler ve donanımlar teleskop fiyatları için belirleyici olmaktadır. Teleskop fiyatları için belirleyici olan bir diğer önemli unsur ise elbette teleskop modelleri olmaktadır. Mercekli modeller daha uygun fiyatlı iken Newton tipi teleskop modelleri daha fiyatlı olabilmektedir. Bu aşamada fiyatları belirleyen önemli noktaların başında elbette teleskop modellerinin markası, kalitesi ve kullanılan malzemelerin kalitesi gelmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.