Fosforlu şamandıra seçerken neye dikkat edilmelidir?

04-04-2019 13:12
Fosforlu şamandıra seçerken neye dikkat edilmelidir?

Olta şamandırası balıkçının en önemli yardımcılarından biri. Olta şamandıra modelleri tatlı su avları için kullanılan balık tutma ekipmanları arasında bulunmaktadır. Balık avlamak ve bu sporla isterse profesyonel isterse de amatör olarak uğraşmak sabır ve kalite gerektirmektedir. Sabır, balık avına gönül vermiş her balıkçıda olsa da kaliteli malzeme seçmek teknik bilgi gerektir. Kaliteli malzemeler yalnızca pahalı ürünler değildir. Kaliteli malzemeler, malzemenin işlevini yerine getirmesi ve uzun süre dayanıklı olarak kullanılmasını ifade eder. Bundan dolayı da olta şamandırası ve diğer balık malzemeleri için oldukça önemli ekipmanların başında gelir. Olta şamandırası daha çok tatlı sularda kullanılsa da bazı durumlarda denizlerde de kullanılabilir. Balık yemini arzu edilen derinlikte tutmaya yardımcı olan bu ekipman sayesinde balığın temas etmesi durumunda olta şamandırası sallanır ya da yükselir. Bu özelliği ile balıkçıyı balığın geldiğine dair uyarma özelliğine sahiptir. Bunun özelliğinin yanı sıra denizlerde kullanılacak olan olta şamandırası çeşitlerinin sığ sularda kullanılması tercih edilir. Derin sularda olta şamandırası kullanılması tavsiye edilmez. Özellikle olta şamandırası göl ve durgun sularda, akıntısı az olan sularda ya da sakin deniz koylarında veya sığ bölgelerde yapılan olta avcılıklarında kullanılmaktadır.

Olta Şamandıra Modelleri

Balık malzemeleri içinde balık avının başarısını destekleyen ekipmanlardan biri olan olta şamandıra modelleri ağaçtan, mantardan, plastikten ya da köpük gibi hafif malzemelerden üretilmektedir. Balık malzemeleri arasında oldukça uygun fiyatlı olan olta şamandıra modelleri farklı alanlarda kullanım için farklı ağırlıklarda üretilmektedir. Bu aşamada olta şamandıra modelleri için dikkat edilmesi gereken en önemli unsur dengeyi ayarlayabilen dayanıklı ve kaliteli şamandıraların tercih edilmesidir. Şamandıra malzemeleri sayesinde denge kıstası oldukça ideal şekilde ayarlanabilir. Kurşun seçimi tamamen olta şamandırası ile ilgili bir durum olmaktadır. Kullanılan ağırlıklar genel olarak ihtiyaca göre ayarlanmaktadır. Kurşunlarla ya da seyyar kurşunlar aracılığı ile ağırlık ve denge tamamlanabilir. Yaprak kurşun kullanılacak ise misinaya sarılmasından önce altına kağıt havlu ya da kumaş parçası koyulmalıdır. Bu şekilde misina zedelenmesi engellenecektir.

Olta Şamandıra Fiyatları

Günümüzde birçok farklı ağırlıkta, yapıda ve özellikte olta şamandıra modelleri bulunabilmektedir. Bu sebeple de olta şamandıra fiyatları oldukça uygun ve ekonomik olarak her bütçeye uygun olmaktadır. Kristal ve transparan renkte üretilmiş olan şamandıra çeşitleri serisi sığ ve berrak su koşullarında kullanım için oldukça avantajlı ve ideal bir tercih olarak karşımıza çıkar. Bu detayların yanı sıra tercih edilen şamandıra modellerinin başında beyaz renk yüzen tip Bombarda sistem gelmektedir. Bu şamandıra modeli 15'den 35 grama kadar opsiyonlu olmaktadır. En büyük özelliği ise yüzen tip şamandıra ile rüzgarlı havalarda bile atımının çok pratik bir yapıda olması olarak karşımıza çıkar.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.