Fırdöndü Modellerini Birbirinden Ayıran Özellikler Nelerdir?

29-10-2018 22:50
Fırdöndü Modellerini Birbirinden Ayıran Özellikler Nelerdir?

Fırdöndü; genel itibari ile misinaların; çapari, sahte yem, iğne, kurşun gibi çeşitli balık tutma malzemelerini bir arada tutan balık malzemeleri arasındadır. Bu unsurun dışında ise fırdöndü çeşitleri balıkçıya destek sağlar ve misina üzerindeki yükü desteklemesi ile oldukça önemli bir görev görür. Bu faktör haricinde misina ile kullanılan takım arasında bir köprü rolü üstlemektedir. Misinaların birbirine bağlanması için çeşitli teknikler kullanırlar. Ancak en pratik ve kolay olanı firdondu kullanmak olarak karşımıza çıkar. Fırdöndü genel olarak paslanmaz madenlerden üretilmektedir. Av malzemesi olarak genel olarak zincir fırdöndü tercih edilmektedir. Fırdöndü çeşitleri genel olarak halkalarından bir tanesine beden, diğerine de misina bağlanarak elde edilir. Fırdöndü çeşitlerini ortaya çıkan malzemelerin bu aşamada doğru ve uygun şekilde bağlanması oldukça önem teşkil etmektedir. Doğru bağlanmadığı durumlarda bükülebilir, kıvrılabilir ve kullanılmaz duruma gelebilir. Firdöndüçeşitleri için dikkat edilmesi gereken en önemli unsurların başında yük altında kolay şekilde dönmeleri gelmektedir. Eğer dönmüyorsa fırdöndü kullanılmaz forma gelebilmektedir.

Fırdöndü Çeşitleri

Fırdöndü çeşitleri satın alırken öncelikli olarak paslanmaz olmasına dikkat edilmesi, sarı madenden üretilmiş olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Balık malzemeleri arasında en önemlilerden biri olan fırdöndü halkaların bir tanesine beden, diğerine ise misina bağlanır. Fırdöndü çeşitleri kapsamında malzemenin doğru yöntemlerle bağlanması gerekmektedir. Aksi taktirde; bükülebilir, kıvrılabilir ve kullanılamaz duruma gelebilir. Fırdöndü için dikkat edilmesi gereken en önemli özelliklerin başında; baskı altında kolay kolay dönmemesi gelmektedir. Eğer zincir fırdöndü dönmüyorsa, artık yeni fırdöndü için araştırma yapmanın vakti gelmiş demektir. Fırdöndü çeşitleri olta takımı içindeki bağları birleştirmektedir. Çeşitli güç ve baskı faktörlerine karşı kendi ekseninde dönme özelliği olan zengin fırdöndü çeşitleri mevcuttur. Ancak hepsinin genel özelliği genellikle sabit kalması ile balık avında başarı oranını arttırmasıdır. Genel kullanımı, üstteki halkaya bedenin, alttaki halka bölümüne de misinanın bağlanması olarak belirlenir. Fırdöndü çeşitleriiçin araştırma yaparken dikkat edilmesi yük taşıma yetileridir. Bu sebeple de fırdöndü çeşitleri de aynı olta iğnelerinde olduğu gibi numaralandırılmaktadır. Çeşitli zincir fırdöndü modellerinde uçlarına kopça yerleştirilmesi söz konusudur. Bu kopçaların başlıca görevi ise fırdöndünün yemlenmiş olan, hazır bir kasalı bedene ya da atıp çekme avında kaşığın kaşığın halkasına oldukça hızlı ve kolay şekilde bağlanmasını sağlar. Genel olarak dip sürütmeleri için üç kollu olan fırdödüler tercih edilmektedir.

Fırdöndü Fiyatları Nedir?

Fırdöndü fiyatları genel olarak tercih edilen fırdöndü çeşidine göre değişmektedir. Tercih edilen fırdöndü, özelliklerine göre fiyatlandırılır. Bundan dolayı da fırdöndü fiyatları oldukça çeşitlidir. Firdondu çeşitleri genel olarak gezer kurşun kullanımında oldukça önemlidir. Fırdöndü fiyatları da seçilen fırdondunün özelliklerine ve kalitesine göre değişmektedir. Genel olarak fırdöndü fiyatları her bütçe için oldukça uygundur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.