Denizde Akıntıdan Korunmak için Akıntı Kancası

06-04-2019 13:52
Denizde Akıntıdan Korunmak için Akıntı Kancası

Akıntı kancası özellikle deniz altında fotoğraf çekimlerinde ve reef araştırmalarında yaygın olarak kullanılan ve kişiye büyük bir konfor sağlayan dalış aksesuarları arasında bulunmaktadır. Kanca yapısı sayesinde tutunmayı kolaylaştıran akıntı kancası özellikle deniz altını daha konforlu deneyimlemek isteyen kişiler için oldukça önemli bir ekipmandır. Akıntılar oldukça doğal deniz eylemleridir. Denizlerde ya da okyanuslarda meydana gelen büyük su kütlelerin yer değiştirmesini ifade etmektedir. Buna yol açan rüzgarlar ise, suyun tuzluluk yoğunluğuna ve seviye farklılıklarına bağlı olarak meydana gelir. Akıntılı bölgelerde dalış yapan dalıcıların seviyeleri farklıdır ve bu alanda profesyonel olmayan kişilerin akıntıda dalmaları önerilmez. Akıntıda dalan dalgıçların ise en önemli yardımcısı akıntı kancası olmaktadır. Güçlü akıntılara karşı sağlam durmayı sağlayan bu dalış aksesuarları bu sebeple oldukça kaliteli ve sağlım şekilde tercih edilmelidir.

Akıntı Kanca Modelleri

Akıntı kanca modelleri için araştırma yaparken mutlaka akıntıda dalış seviyenize göre uygun özelliklerde olan modellere göz atmanız gerekmektedir. Bölgedeki akıntı durumuna göre akıntı şiddetini karşılayabilecek akıntı kancası kullanmanız oldukça önem teşkil eder. Bunun yanı sıra yüzey belirleme şamandırası da kullanılması gerekmektedir. Akıntı kancası ise bu noktada en önemli ekipmanların başında gelir. Özellikle akıntının dipte olduğu durumlarda ve görüntü alınması gereken anlarda akıntı kanca modelleri oldukça sağlam bir duruş ve konfor sağlayacaktır. Akıntı kanca modelleri kullanırken bu ekipmanları kesinlikle dip mercanlarının üzerine takmamanız gerekmektedir. Bu durumda hem mercanlar zarar görür hem de tutunma sağlanamaz. Kayaların tutunacak olan bir yerine takılması daha sabit kalmayı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra şayet akıntı çok şiddetli ise bu noktada akıntıya karşı palet vurmamak gerekir, bu hareket yalnızca yorulmanıza ve hava tüketiminizin artmasına yol açacaktır. Bu detayın yanı sıra akıntıya bırakmak ve palet vurmadan hareket etmek gerekmektedir. Akıntı dalışlarında oldukça önemli olan bir diğer unsur ise yüzerlilik olmaktadır. Bu dalma stillerinde mutlaka kaliteli ekipmanlar kullanmak ve sakin kalarak hareket etmek gerekmektedir. Akıntı, denizin her zaman canlı olduğunu gösteren detaylardır ve akıntı kancası ve akıntı kancası modelleri ile bu anları görüntüleyebilirsiniz.

Akıntı Kanca Fiyatları

Akıntı kanca fiyatları tercih edeceğiniz akıntı kancası modelleri ve akıntı kancasının sahip olduğu donanımlara göre belirlenmektedir. Bu noktada akıntı kanca fiyatları arasında uygun olanını değil, kaliteli olanlarını tercih etmeniz önem teşkil etmektedir. Akıntı kanca fiyatları seçeceğiniz marka ve modele göre de değişir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.