Dalışlarda maske seçimi nasıl olmalıdır?

02-04-2019 23:25
Dalışlarda maske seçimi nasıl olmalıdır?

Dalış malzemeleri genel olarak dalan kişi profesyonel ya da amatör olsa da kişinin güvenliğini sağlayan en önemli ekipmanlardır. Dalış malzemeleri deniz altını deneyimlerken yaşanabilecek olumsuz durumlarda kişinin hayatını kurtarabilecek kadar önem teşkil eder. Özellikle dalış maske modellerinin kaliteli olması sayesinde yaşanabilecek darbeler ya da olumsuz durumlarda çatlama ya da kırılma riskleri azalacaktır. Bu sayede de kişi güvenli bir şekilde dalış deneyiminin keyfini çıkarabilecektir. Kaliteli dalış maskesi dalan kişinin sağlığını korumak adına da oldukça önemlidir.

Dalış Maske

Dalış maskeleri dalış sırasında güvenliği sağlayan en önemli unsurlardan biridir. Dalış yaparken en ufak detayın bile güvenlik açısından ciddi bir önemi vardır. Özellikle de güvenli dalış yaparken dalış maske tercihi bu açıdan önem teşkil eder. Kaliteli, dayanıklı ve güvenlikli olan dalış maske modelleri tercih edilmelidir. Dalış malzemeleri satın alırken en kaliteli olanları tercih etmek, olası riskler açısından maksimum güvenliğini oluşturmak için çok önemlidir. Dalış maske modelleri konusunda bilinmesi gereken unsurların başında bu malzemenin deniz gözlüğü olmadığı gelmektedir. Deniz gözlüğü, yüzücüler tarafından kullanılır, ancak dalış maskeleri dalgıçların en önemli malzemelerinden biridir. Dalış maske ise yalnızca gözleri kapatmaz, burnu da kaplayacak şekilde tasarlanan bir ekipmandır. Bu özelliği ile burunda maske içinde hava vererek artan basınç sebebiyle meydana gelen ve azalan hacmi maskeye geri kazandırarak dalan kişiye avantaj sağlar. Dalış maskemodelleri kullanımındaki esas amaç su altında görmeye yardımcı olması olarak karşımıza çıkar.

Kaliteli Dalış Maskesi

Kaliteli dalış maskesi kişinin yüzüne tam şekilde oturur ve herhangi bir şekilde su olmaz.Kaliteli dalış maskesi modelleri genel olarak silikon malzemelerden üretilmektedir. Yalnızca çerçeveleri genel olarak plastik kullanılarak üretilir. Çeşitli kaliteli dalış maskesigenel olarak sertleştirilmiş silikondan dizayn edilir. Bunun yanı sıra dalış maske modelleri genel itibariyle ısıl işlemden geçer. Bu sayede de oldukça kalitelidir. Silikon rengi genel olarak şeffaf ve siyah olarak tercih edilebilir. Şeffaf olan silikon modelleri daha geniş görüş açısı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra daldıkta sonraki birkaç metre sonra güneş ışınları göze rahatsızlık verecektir. Siyah olan silikon modeller ise güneş ışığını emerek daha konforlu bir görüş sağlar. Bunun dışında şeffaf silikon ile kıyaslandığında daha dar bir görüş açısına sahiptir.

Dalış Maske Fiyatları

Dalış maske fiyatlarıdalış maskesinin özelliklerine ve kalitesine göre belirlenmektedir. Fiyatları belirleyen en önemli detay dalış maskesinin üretilme sırasında kullanılan malzemeleri olmaktadır. Dalış maskesinin üretimi sırasında kullanılan malzemelerin yapısı ve kalitesi dalış maske fiyatları için belirleyici olmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.