Dalışlarda denge yeleklerin ağırlığı kişiye göre nasıl hesaplanmalıdır?

04-03-2019 15:44
Dalışlarda denge yeleklerin ağırlığı kişiye göre nasıl hesaplanmalıdır?

Dalış malzemeleri dalgıcın güvenliğini sağlayan en önemli malzemeleri kapsar. Dalış malzemeleri için kullanılan en ufak ekipmanın dahi hayati önemi vardır. Su altı ne kadar eşsiz bir dünya olsa da dalgıç ekipmanlarında meydana gelebilecek sorunlar ve hatalar sebebiyle oldukça korkutucu dakikalar yaşanmasına yol açabilir. Bundan dolayı güvenliği her zaman ön planda tutarak en kaliteli dalış malzemelerini kullanmak gerekmektedir.  Bu noktada dalan kişilerin bilmesi gereken en önemli unsurlar, dalış yaparken ne kadar ağırlık giyilmesi gerektiğidir.

BC Denge Yeleği

BC denge yeleği için ağırlığa karar verirken nötr yüzerlik konusunda dikkatli olmak gerekir. Nötr yüzerlik için itme kuvveti ile vücudun yarattığı ağırlığın eşit olması gerekmektedir. Arşimet prensibi ile suya atılan katı cisim taşırdığı sıvının ağırlığına eşit olarak yukarıya doğru itilmelidir. BC Denge yeleği için de ağırlık bu şekilde belirlenmektedir. Dalış yaparken nötr yüzerlik sağlamak için bu kuvvete karşı ağırlıklar kullanmak gerekmektedir. Ağırlık yeleğinin ağırlığının belirlenmesi için, genel olarak kabul görmüş kural; vücut ağırlığının %102u kadar ağırlık alınması gerektiğidir. Bu noktada tartılmak ve kilonun net olarak bilinmesi gerekir. Örnek olarak eğer kişi 70 kilo ise 7 kilo ağırlık yeleği yeterli olabilir. Ancak bu durumu etkileyen birçok unsur vardır.

Axiom Denge Yeleği

Axiom denge yeleği için ağırlık belirlemek için yüzerlik koruma sağlamak oldukça önemlidir. Vücut ağırlığına göre bu ağırlıklara karar vermek gerekmektedir. Kalın giysiler, daha fazla suyun yer değiştirmesine yol açar. Yer değiştiren suyun oranı arttıkça, gerekli ağırlık oranı da git gide artar. Bundan dolayı da Axiom denge yeleği seçerken bu unsurlara dikkat etmek oldukça önemlidir. Dalış kıyafetlerin yanı sıra kullanılan ekipmanlar da dalış yeleği için ağırlığı etkileyen unsurlardan biridir. Bunun dışında Axiom denge yeleği ve bc denge yeleği için önemli detayların başında nötr yüzerliliği etkileyen diğer faktörler gelmektedir. Suyun yoğunluğunu etkileyen önemli detayların başında gelen bu unsurda şuna dikkat etmek gerekir; tuzlu su her zaman saf sudan daha yoğun bir yapıya sahiptir. Tuzlu suya giren herhangi bir cisim, saf suya giren cisimlerden daha güçlü bir kuvvete maruz kalacaktır. Su ne kadar tuzluysa, o kadar fazla ağırlık almak gerekir.

BC Denge Yelek Fiyatları

BC denge yelek fiyatları yeleğin ne kadar ağır olduğuna, yeleğin donanımına ve özelliklerine göre değişmektedir. BC denge yelek fiyatları için dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, fiyattan ziyade en uygun ağırlığı sağlayan, en güvenilir markalardan alışveriş yapmak ve can güvenliğini riske atmamaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.