Dalış Yaparken Dalış Aksesuarlarında Olmazsa Olmazlar Nelerdir?

13-12-2018 22:15
Dalış Yaparken Dalış Aksesuarlarında Olmazsa Olmazlar Nelerdir?

Dalış aksesuarları en önemli dalış malzemelerini içermekle beraber dalış yapan kişinin güvenliğini sağlayan detaylardır. Dalış yaparken kullanılan tüm malzemeler; dalış yapan kişinin dalış keyfini güvenli bir şekilde çıkarmasına destek olur. Kullanılan en ufak dalış malzemesinin dahi kaliteli olması oldukça önemlidir. Aksi durumlarda; dalış sırasında ciddi sorunlar meydana gelebilir ve kişinin güvenliği riske girebilir.

Dalış aksesuarları genel itibari ile oldukça önemli dalış malzemeleri kapsamaktadır. Dalış yapan kişi amatör ya da profesyonel olsa da tüm malzemelere sahip olması oldukça önemlidir. Kullanılan dalış aksesuarları mutlaka kaliteli ve dayanıklı olmalı. Dalış malzemeleri arasında en önemli ekipmanların başında elbette kol pusulası gelmektedir. Kol pusulası dalgıçların yanından ayırmaması gereken en önemli malzemelerden biridir. Kol pusuları genel itibari ile yön bulmayı kolaylaştıran ve yolu kaybetmemeyi sağlayan bir detaydır. Dalgıçların yer ve yön bulması için de oldukça önem teşkil etmektedir. Özellikle dalan kişiler için Kuzey ve Güney farkı ortadan kalktığı için acil durumlarda ya da kafa karışıklıklarında belirleyici ve hayati önem taşıyan kol pusulası güvenlik için oldukça önemli.

Kol Pusulası

Kol pusulası profesyonel ya da amatör olarak dalış yapan kişiler için oldukça önemli güvenlik araçlarının başında gelir. Kol pusulası sayesinde özellikle uzun süreli dalışlarda yer ve yön bulma kolaylaşır ve kaybolma riski ortadan kalkar. Bunun yanı sıra zifiri karanlıkta dahi yön bulmaya destek olan bu pusulalar güçlü birer enerji kaynağı olarak da kullanılabilir. Bu unsurun dışında, güneşin doğuş ve batış zamanlarını da gösteren bu pusulalar, kol pusulası için öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken faktör, pusulanın hassas olmasıdır. Derinliklerde ya da daha sığ alanlarda da doğru şekilde yer ve yön göstermesi oldukça önem teşkil etmektedir.

Dalış Aksesuarları

Dalış aksesuarları genel itibari ile dalışın konforlu ve rahat şekilde yapılmasını sağlayan oldukça önemli malzemeler arasındadır. Bu sebeple de dalış aksesuarları satın alınırken öncelikli olarak kalite bakımından tüm araştırmaların yapılmış olması gerekmektedir. Dalış aksesuarları arasından tercih edilecek olan ürünler arasında; Dalış elbisesi, palet, zıpkın, dalış maske, şnorkel, dalış maskesi, dalış eldiveni, dalış çorabı, dalış bıçağı, BC denge yeleği, dalış aksesuarları, dalış tüpü, dalış bilgisayarı, dalış çantası, dalış şamandırası, dalış tüpü, sualtı kamerası gibi birçok çeşitli malzeme bulunabilir. Söz konusu setler arasından amacınıza en uygun olanını tercih edebilirsiniz.

Dalış Malzeme Fiyatları

Dalış malzeme fiyatları tercih edilen ürüne göre değişmektedir. Genel itibari ile dalış malzeme fiyatları oldukça çeşitli olmaktadır. Bazı ürünler dalış sertifikası gibi özel ve önemli belgeleri muhafaza etmek için üretilmişken, bazı modeller palet kayışı ya da mağara-batık dalışlar için üretilmiştir. Bundan dolayı da dalış malzeme fiyatları tercih edilen ürüne göre belirlenecektir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.