Dalış Fenerinin Pili hagi sıklıkla değişmelidir?

31-01-2019 21:01
Dalış Fenerinin Pili hagi sıklıkla değişmelidir?

Dalış malzemeleri en önemli ve dalan kişinin hayatının ve güvenliğinin bağlı olduğu ekipmanlardır. Öncelikli olarak bilinmesi gereken unsur dalış feneri; standart ve kullanılan fener çeşitleri gibi aydınlatma amacıyla kullanılan fenerlerdir. Ancak bu fenerler, su altını aydınlatmak üzere tasarlanmış olan özellikle gece dalışları için en önemli güvenlik su altı ekipmanlarının başında gelir. Dalış feneri yalnızca gece dalışlarında değil, dip dalışlarında da karanlık bölgelerin aydınlatılması ve güvenli bir dalış deneyimi yaşamak için tercih edilmektedir. Bundan dolayı gündüz yapılan dalışlarda, su altındaki kayalıkların arkasını görmek ya da yol bulmak için kullanılmaktadır. Dalış yaparken ne kadar derine inilirse, o kadar karanlık olacaktır. Bundan dolayı dalış feneri en önemli dalış malzemeleri arasında bulunmaktadır.

Dalış Fener Çeşitleri

Dalış fener çeşitleri ihtiyaçlara göre belirlenmiş olan, oldukça çeşitli ürünlerdir. Gündüz yapılan dalışlarda, taş altı feneri şeklinde ifade edilen dalış fenerleri kullanılabilir. Gündüz yapılan dalışlar için en güvenli fener çeşitleri bunlar olmaktadır. Genel olarak dalış fener çeşitleri gece kullanmak üzere de tasarlanmaktadır. Gece yapılan dalışlarda dalgıçların birbiri ile haberleşmelerini sağlamak, su altında yönlerini tayin edebilmek ve görüş açılarını düzenlemek için dalış fenerleri en önemli dalış malzemeleri arasında bulunmaktadır. Dalış fenerleri klasik fener çeşitlerinden daha fazla aydınlatma sağlayan ve su altı için özel olarak tasarlanmış olan fener modelleri arasında bulunmaktadır. Dalış feneri içinde kullanılan ampül normal fenerlerin ampüllerine kıyasla daha kuvvetli olmaktadır. Bundan dolayı da su altında kullanılması için tasarlanmıştır. Kara kullanımı için uygun olmayan bu fenerler, su yüzeyinde açık kalmaları durumunda patlayabilir. Gözle temasında, oldukça güçlü aydınlatma özelliği sebebiyle sorunlara yol açabilir. Bunun yanı sıra dalış fener çeşitleri içinde su sızdırmaması için özel kapak bölümleri tasarlanmıştır. Kapak kısmında bulunan özel contalar sayesinde su geçirmez. Contaların gres yapı ile belli aralıklarda bakımının yapılması dalış fener çeşitleri için daha uzun bir kullanım ömrü sağlayacaktır. Bakımının yapılmadığı durumlarda ise su sızdırma gibi oldukça olumsuz durumlar meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda dalış feneri tamiri su altında yapılamayacağı için problemler meydana gelebilir.

Dalış Fener Fiyatları

Dalış fener fiyatları tercih edilen dalış fenerinin modeline göre değişmektedir. Dalış fenerleri kendi içlerinde de farklı sınıflara ayrılmaktadır. Bunlar: dar ya da geniş açılı fenerler, farklı wattlar ve farklı lümen değerleri olarak ifade edilebilir. Alüminyum ya da plastik gövdeli olmak üzere farklı çeşitlerde ve modellerde dalış fenerleri bulunmaktadır. Bu çeşitler de farklı dalış fener fiyatları ile satışa sunulur. Tercih edeceğini dalış feneri özelliklerine ve donanımlarına göre değişmektedir. Genel olarak her bütçe için uygun olan ve farklı özelliklere sahip dalış fener fiyatları bulmak mümkündür.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.