Dalış elbiselerde bedenler hangi özelliklere bakılarak alınmalıdır?

02-03-2019 20:52
Dalış elbiselerde bedenler hangi özelliklere bakılarak alınmalıdır?

Dalış elbiseleri için beden seçimi oldukça önemlidir. Dalış malzemeleri arasında oldukça önemli olan dalış elbiseleri seçimi hem profesyonel hem de amatör kişiler için büyük önem taşır. Özellikle serbest dalış ve zıpkın ile yapılan balık avları için en önemli ekipmanların başında olan dalış elbiseleri neoprenden üretilmiştir. Bu elbiseler ıslak elbise olarak ifade edilir. Dalış elbise çeşitleri, özellikle dalış yapan kişinin su altında vücut ısısını korumaya destek olur. Dalış elbiseleri, dalgıcın suya girmesi ile biraz su alır. Bu sayede elbise ve vücut arasında bir bariyer oluşturarak kişilerin üşümesini engeller. Elbisenin vücuda tam oturması bu noktada istenmez. Bir miktar bol olması önerilir. Ancak çok bol elbiseler de dalış için uygun değildir. Vücuda uygun ancak su alacak kadar da mesafe kalan elbiseler dalış için en uygun dalış elbiseleridir. Bu sayede üşümeden uzun süre dalış yapılabilir ve su altında kalınabilir.

Dalış Malzemeleri

Dalış malzemeleri arasında en önemlilerden biri olan dalış elbise modelleri dalış yapan kişinin vücudunu dış unsurlara karşı korumaktadır. Özellikle zıpkınla av yapan ya da balıklarla yakın yüzen kişilerin deniz altı canlıları ile temasını engeller. Özellikle zehirli balıklar ya da deniz canlılarına karşı bu etki oldukça önemlidir. Bu detayın yanı sıra dalış malzemeleri sayesinde dalan kişi deniz kabukluları, kaya parçaları gibi sürtünmelere karşı da korunmaktadır. Dalış elbiseleri mutlaka kaliteli olarak tercih edilmesi gereken dalış malzemeleri arasındadır. Dalış elbise modelleri özellikle önem teşkil eden ve kalitesi ile ön plana çıkan ekipmanlar arasındadır. Dalan kişinin konforunu ve güvenliğini sağladığı için bütçeden önce kalitesine dikkat edilmelidir.

Dalış Elbise Modelleri

Dalış elbise modelleri seçerken bazı noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Dalış elbisesi mutlaka boy ve kiloya uygun olmalıdır. Bunun yanı sıra dalış yapacağınız suyun ısı durumuna uygun olan kalınlık ve donanımlarda bir dalış elbisesi seçmeniz gerekir. Elbise kalınlıkları da değişmektedir. Bu kalınlıklar da mm olarak ifade edilir. Dalış elbisesi için ilk yıpranan alanlar dirsekler ve bacaklar olmaktadır. Bu alanlarda fazladan koruma parçaları olan elbiselerin tercih edilmesi özellikle aynı elbisenin daha uzun süreli kullanılmasını sağlayacaktır. Dalış elbisesi seçerken mutlaka elbisenin dikişlerini incelemek de gerekmektedir.

Dalış Elbise Fiyatları

Dalış elbise fiyatları elbisenin kalitesine ve markasına göre değişmektedir. Dalış elbise fiyatları için elbisenin markası ve donanımları etkili olmaktadır. Her bütçeye uygun dalış elbisesi bulunsa da bu noktada kaliteli bir dalış elbisesi tercih etmek ve kaliteden ödün vermemek gerekmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.