Dalış Ağırlık Kemeri Nasıl Takılır?

21-01-2019 20:46
Dalış Ağırlık Kemeri Nasıl Takılır?

Dalış kemeri en önemli dalış ekipmanları arasındadır. Özellikle dalış kemer ve ağırlığı profesyonel dalgıçlardan, amatör dalgıçlara kadar herkes için en önemli unsurların başında gelir. Deniz altının eşsiz dünyasını keşfetmek için en önemli malzemeler olan dalış ekipmanları, dalgıcın hayatının ve can güvenliğinin bağlı olduğu malzemelerdir. Deniz altında meydana gelebilecek herhangi bir durumda dalış ekipmanları kişiyi koruyacaktır. Özellikle de kaliteli dalış malzemeleri kullanılırsa, denizin o masmavi ve büyüleyici sularında oldukça güvenli şekilde keyif yapılabilir. Dalış, güvenliğin ön planda tutulduğu ve güvenlik kurallarından asla ödün verilmemesi gereken hobilerden biridir. Bundan dolayı da kullanılacak olan dalış kemer ve ağırlık modelleri doğru ve kaliteli olarak seçilmelidir. Dalış malzemesi satın alırken bu sebeplerden dolayı da mutlaka güvenilir yerlerden, kaliteli malzemeler satın almak gerekmektedir. Dalış malzemesi çeşitleri arasından en önemli ise dalış kemeri olarak karşımıza çıkıyor.

Dalış Kemer ve Ağırlığı

Dalış kemer ve ağırlığı dalış malzemelerinin olmaz olmaz ekipmanlardan biridir. İnsan vücudunda bulunmakta olan hava boşlukları ve yağ dokusu, dalış yaparken ilk metrelerde batmayı zorlaştıran detaylardan biridir. Bu özelliğin yanı sıra ısı izolasyonunu sağlamak için giyilen dalgıç giysileri ve birçok unsur, dalışı ağırlıksız olarak yapmayı mümkün kılmamaktadır. Bu gibi sebepler dolayısıyla dadalış kemer ve ağırlığı kullanılır. Dalış kemer ve ağırlık modelleri,dalışın yapılabilmesi, dibe batmayı sağlamak için kullanılan bir ekipmandır. Genel olarak kurşun ya da kauçuk malzemelerle üretilmektedir. Kauçuk malzemelerden üretilmiş olan dalış kemeri genel olarak sıkça tercih edilir. Bunun sebebi kemer üzerine takılan ağırlıkların dalış sırasında kayması kauçuk kemerde daha zor olmaktadır. Bunun yanı sıra dalış sırasında da kayma ya da hareket etme gibi olumsuzlukları yaşama riski daha az olmaktadır. Bu özelliklerin yanı sıra dalış kemer ve ağırlığı modelleri esneme sağlar. Bundan dolayı da ciğerleri hava ile doldururken de diyafram ve göğüs kafesinin genişlemesine uyum sağlayan ekipmanlardır. Dalış malzemesi arasında belki de en kafa karıştırıcı olan dalış kemeri için kullanılacak olan ağırlığın ideal olarak hesaplanmasıdır. Bu aşamada kilonuz, dalış deneyiminiz ve boyunuz önemli faktörlerdir.

Dalış Kemer ve Ağırlık Modelleri

Dalış kemer ve ağırlık modelleri çeşitlidir. Arzu edilen özelliklerde ve ağırlıkta kemerler tercih edilebilir. Dalış kemerinin ne kadar uzun olmasına gerektiğine, vücut ölçüleri ile karar verilir. Kemerler vücut ölçüsüne göre belirlenmektedir. Aksi halde çok uzun ya da çok kısa olabilir. Dalış kemer ve ağırlık modelleri arasından en ideal ve uygun olanı boy ve kilonuza göre tercih etmeniz gerekmektedir.

Dalış Kemer Fiyatları

Dalış kemer fiyatlarıtercih edilecek dalış kemerlerine göre değişmektedir. Genel olarak kemerin üretildiği malzemeye göre de dalış kemer fiyatları değişmektedir. Bunun yanı sıraağırlıkların özelliklerine göre dalış kemer fiyatları da değişmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.