Büyük Balık Avında Olta Kamışı Seçiminde Neye Dikkat Edilmelidir?

24-12-2018 22:17
Büyük Balık Avında Olta Kamışı Seçiminde Neye Dikkat Edilmelidir?

Olta kamışı balık avı için en önemli malzemelerin başında gelir. Olta kamışı tercih ederken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Doğru ve kaliteli olta kamışı seçmek için ilk olarak balık türüne dikkat etmek gerekmektedir. Balık türleri; olta çeşidine göre belirlenmektedir. Spin kamış ya da teleskopik olta kamışı gibi olta çeşitleri farklı balık avlarında kullanılmaktadır.

Olta Kamışı

Olta kamışı tercih edilirken öncelikli olarak bazı unsurlara dikkat etmek gerekmektedir. Balığın hangi suda yaşadığı, hangi suda balık avı yapılacağı ( tatlı su mu, tuzlu su m, nehir mi vs. ) hangi balık türlerinin avlanacağı ( büyük balıklar için spin kamış kullanılırken küçük ya da dip balıkları için farklı oltalar kullanılmaktadır. Bu gibi detaylara dikkat etmek sayesinde en doğru ve uygun olta kamışı için karar verebilirsiniz. Olta kamışları değişik model ve stilde tasarlanmıştır. Bunun sebebi ise her biri farklı bir balıkçı için tasarlanmış olmasıdır. Özel gereksinimlerinize göre sizin için en iyi olta kamışının hangisi olduğunu öğrenmek ve kaliteli bir alışveriş yapmanızın altın kuralı olacaktır.

Spin Kamış ve Teleskopik Olta Kamışı

Spin kamış ya da teleskopik olta kamışı seçerken öncelikli olarak olta kamış fiyatları için de araştırma yapmak gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse; olta kamışının uzunluğu, hangi balığın tutulacağı gibi unsurlar dikkate alınarak olta kamışı seçilmektedir. Kısa oltalar daha kısa mesafeden yapılacak olan avlar için uygundur. Ancak uzun oltalar daha uzun mesafeden yapılacak olan avlar için tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra daha uzun çubuklar; uzak mesafeler için tercih edilmektedir. Tekne ya da iskele yerine kıyıdan balık avlamak için kullanışlı olan oltalardır. Olta kamışı tercih ederken dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise güç faktörü olarak karşımıza çıkar. Olta kamışının ne kadar ağırlık kaldırabileceği gibi özellikler; güç faktörü ile belirlenmektedir. Balık tutulan suyun türü, tercih edilmesi gereken kamışın çeşidini belirlemek için önemli detaylardır. Olta kamışının sağlam bir şekilde balığı çekebilme gücünü belirleyen faktör ise çeker olarak ifade edilir. Yapım malzemesi konusunda olta çeşitleri oldukça zengin olmaktadır. Genel olarak grafit, fiberglas veya karbon fiber malzemelerinden yapılır. Yapım malzemesinin türü, işlevselliği ve yapacağınız balık avı ile ilgilidir. Genel olarak grafit kamışlar daha hafif bir yapıda olsa da dayanıklı ve serttir. Ancak esnek değildir. Olta kamış fiyatları konusunda daha yüksek fiyatlıdır. Fiberglas kamışlar ise daha ağır bir yapıdadır. Fakat grafit çubuklarla kıyaslandığında daha esnek bir yapıdadır. Kırılmaları daha zor olur. Bunun dışında olta kamış fiyatları ile kıyaslandığında grafit kamışlara göre daha ekonomik bir yapıdadır. Karbon fiber kamışlar ise hafif olsa da dayanıklı değildir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.