Bc Denge Yeleği Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

31-01-2019 12:17
Bc Denge Yeleği Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dalış malzemeleri ister profesyonel isterse de amatör olsun her dalgıç için en önemli ekipmanları kapsamaktadır. Dalış yaparken, kişinin can güvenliği ve hayatı dalış malzemeleri ve ekipmanına bağlıdır. Kalitesiz ekipmanlar, su altında meydana gelebilecek sorunlara karşı dalgıcın kurtulmasına engel olabilir. Bu gibi nedenler sebebiyle de dalış malzemeleri satın alırken yalnızca güvenilir yerlerden, güvenilir malzemelerin satın alınması gerekmektedir.

Bc Denge Yeleği

Bc denge yeleği de en önemli ekipmanlardan biridir. Doğru ve kaliteli bir denge yeleği tercih edilmesi güvenli bir dalış deneyimi yaşamayı sağlayacaktır. Bc denge yeleği dalış yeleğinin üzerine monte edilir. Yani tüpten ulaşan basınç hortumu sayesinde, ağız ile şişirilir ve ceket tarzında giyilebilir. Bc denge yeleği dalıştan önce ve dalıştan sonra dalgıcın su yüzeyinde kalmasına destek olur. Denge yeleği olarak ifade edilen bu önemli dalış ekipmanları inflatör aracılığı işe şişer ve söndürme işlemi de inflatör aracılığı olur. Dalış yapılan alanın derinliğinin artması sayesinde vücut üzerinde basınç artmaktadır. Bundan dolayı da elbise ve vücut hacmi gittikçe küçülür. Bundan dolayı da suyun kaldırma gücü azalmaktadır. Dolayısıyla da derinde yüzme yetisi negatife doğru kayar. Bundan dolayı da dalgıç batmaya başlar. Bu aşamada Bc denge yeleği yeterli şekilde basılmalıdır. Bu sayede nötr duruma gelmesi sağlanır. Bc denge yeleği çeşitleri arasında en çok tercih edilen model ise axiom denge yeleği olmaktadır. Oldukça rağbet gören axiom denge yeleği genel olarak yüzerlik control cihazı olarak kullanılır. Bu yelek, genel olarak dalgıcın daha kolay yüzmesine destek olan gerekli tasarım ve donanıma sahiptir. Tüpten de hava almasıyla oldukça avantajlıdır. Bu sayede de dalgıcın yüzmesini ve dalmasını avantajlı hale getirir. Yüzeyde çeşitli durumlar sebebiyle beklemek durumunda olan dalgıçlar, yeleği tamamen şişirdiği zaman herhangi bir efor sarf etmez ve yüzeyde kalır. Bu avantajların yanı sıra axiom denge yeleği suyun altında da uygun şekilde durmasını sağlar. Profesyonel ya da deneyimli olan dalgıçlar; 10 metrelik suda, axiom denge yeleğisayesinde arzu ettiği şekilde efor sarf etmeden durabilir. Bu özelliği ile bc denge yeleği sayesinde dalgıçlar daha az yorulur ve daha az efor sarf eder.

BC Denge Yelek Fiyatları

Bc denge yelek fiyatları tercih edilen markaya ve yeleğin kalitesine göre değişmektedir. Bunun yanı sıra BC denge yelek fiyatlarıtercih edilen modele ve özelliklere göre değişmektedir. Bc denge yelek fiyatları genel olarak her bütçe ve seviyeye uygun şekilde geniş fiyat aralıklarına sahiptir. Ancak bc denge yeleği için fiyatlardan dışında dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, yeleğin kaliteli olması ve uzun vadede kullanım için uygun özelliklerde olmasıdır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.