Balıkçılıkta Güvenlik

Balıkçılıkta Güvenlik

Balıkçılıkta Güvenlik

Kıyı balıkçılığı her ne kadar güvenli gözükse de görünmez kazalara açık bir hobidir.  Güvenli bir şekilde bu sporu gerçekleştirmek için bazı kurallara ihtiyacınız vardır.
Açık havada yapıldığı için sportif balıkçılık her mevsim rüzgarlı olma ihtimali olan bir spordur. Hava ne kadar sıcak olsa da bir şapka yanınızda hep bulunmalıdır. Üzerinize balıkçı yelekleri giyerek rüzgardan kendinizi koruyabilirsiniz. Ayrıca mutlaka su geçirmez bir yağmurluk giymek sizi olası soğuk algınlıklarından koruyacaktır ve daha kötü durumlarla karşılaşmanızı önleyecektir. Kaymaz bir balıkçı çizmesi giyilmesi ayakların kaymasını ve genelde kayalık yerlerde yapılan bu aktivitede sizin güveliğinizi arttıracaktır. Genelde nemli olan deniz kıyılarında, ayaklarınızın kayma durumunda, beyin sarsıntılarından daha kötü durumlara kadar karşılaşılabilecek birçok kötü koşul söz konusudur. Genellikle avcılık yapılan bu yerler yosunlu ve kaygandır.


Diğer önem gösterilmesi gereken şey ise ava yalnız çıkmamaktır. Genelde balık avlanılacak yerler ıssız ve kayalık yerler olur. Her ne kadar av oranı yüksek yerler seçerseniz seçin yanınızda mutlaka bir arkadaşınızın olması beklide hayatınızı kurtara bilir. Ani rahatsızlıklar ya da ufak dikkatsizliklerden dolayı yaşayabileceğiniz kazalarda size acil müdahale edecek birilerinin olması daha güvenli olacaktır.


Kullanılan olta takımları da başınıza iş açabilir. Elinizden kaçan kamışın iğnesinin elinize batması durumunda çok acı verici bir deneyim yaşabilirsiniz. Böyle bir durumda iğnenin en uç noktasından penseyle keserek iğneyi diğer taraftan çıkarmanız gerekir. İğneyi girdiği yerden çıkartmaya çalışırsanız çok daha fazla acı çekebilirsiniz. Ayrıca daha önce karşılaşmadığınız, tanımadığınız bir balık oltanıza takılmışsa en güvenli yöntem o takımı komple kesmek olacaktır. Bazı balıklar oldukça zehirlidir ya da sivri dikenlere sahiptir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız ilk olarak iğneyi çıkarın ve iğnenin battığı yere bastırarak kanını akıtmanız gerekir. Oksijenli suyla iyice yarayı temizleyip derhal doktora gitmelisiniz. Küçük çiziklerin dahi iltihap yapma olasılığı vardır. Bu sebeple yanınızda bir ilk yardım çantasının bulunması güvenli bir gün geçirilmesi için önemlidir.
Bazı durumlarda misinanın kopması ya da benzeri olaylarda da ciddi yaralar gözlenmektedir. Kesikler ve açık yaralara sebep olan bu durumlar karşında ilk yardım çantanızda gazlı bez ve tentürdiyot mutlaka bulunması gereken malzemelerdir.
Ava çıkarken yanınızda bir termos sıcak çay ya da kahve olması uzun bekleyişleriniz gerginliğinizi alarak içinizi ısıtacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.