Balık için Kullanılan İğnelerin Karışmaması için Takım Köpükler

22-11-2018 23:37
Balık için Kullanılan İğnelerin Karışmaması için Takım Köpükler

İğneli takım köpük balık avında kullanılan iğnelerin karışmaması için oldukça önemli ekipmanlardan biri. Balık avında birçok farklı malzeme ve ekipman kullanılmaktadır. Kullanılan her bir malzemenin de balık avı için önemi oldukça büyüktür. İğneli takım köpük de bu önemli malzemeler arasındadır. Aslında ufak gibi görülse de balık avı için rolü oldukça büyük olan iğneli takım köpük balık avında kullanılan iğnelerin karışmamasını sağlayan ve balık avı yapan kişiye zaman kazandıran oldukça önemli detaylardır.

Hazır Takım

Hazır takım da balık avı için önemli malzemelerden biri.Çapari ve hazır takım özellikle balık avında en önemli aletlerinden biridir. Görünüşü itibari ile yem olarak, küçük balık sürülerini andırır. Bu sayede de birçok balığı çekmeyi sağlar. Çapari ile avlanmış olan balıklar pelajik yani genel olarak orta ve üst sularda yaşayan, sürü halinde yüzen İstavrit, Kolyoz, Uskumru, Palamut, Torik, Lüfer, Çinakop, Tirsi ve Sardalye olarak sayılabilir. Bu balıkların dışında çapariyle daha kolay avlanan balıklar; Tragonya, Kırlangıç, Isparoz, Mercan, Kalamar, Zargana ve Mezgit olarak da sayılabilir. Çapari çeşitleri genel olarak hindi, horoz, kaz, ördek, martı ya da diğer kuş türleri gibi hayvanların tüylerinden kanatlarından ya da göğüs tüylerinden elde edilir. Dikkat edilmesi gereken önemli nokta ise çaparilerin iğnelerine yem takılmaması gerektiğidir. Köstek ucunda yer alan iğne ve tüyler, hareket halinde dolaşan balıkları andırır. İğneler çok olduğu zaman balık sürüsü olarak algılanır. Çapariler genel olarak 12 iğneden 75-100 iğneye kadar donatılır. Beden ile köstek misina kalınlıkları da 0.15mm den 150mm ye kadar farklı farklı olarak temin edilebilir. Kullanılacak çaparinin incelik ya da kalınlığı, iğne cinsi ve büyüklüğü, iğne sayısı, köstek uzunlukları tutulacak balığın cinsine, mevsime ve tutulacak derinliğe göre farklı tiplerde tercih edilebilir.

İğne Çeşitleri

İğne çeşitleri genel olarak avlanacak olan balık çeşidine göre değişmektedir. Eğer istavrit avlamayı planlıyorsanız; kullanacağınız iğne çeşitleri buna göre tercih edilmelidir. Eğer kış mevsiminde çapari kullanılacak ise, beden kalınlığı 0.30-0.35mm misinadan, köstekler ise 0.35mm misinadan olmalıdır. Eğer istavrit az ise bu gibi durumlarda daha ince bir hazır takım kullanmak gerekebilir. Bu gibi zamanlarda ise beden 0.10-0.20mm, köstek de en fazla 0.25mm olmalıdır. Köstekler ise biraz daha uzun tutulabilir ve iğne boyu dışında tamamen boyu, 15-17 cm olabilir. Tüylerin beyaz renkte olması önerilmektedir. Bu sayede çapari daha avcı olabilmektedir. Yaz mevsiminde kullanılacak olan çaparilerin ise beden 0.25mm misinadan, köstekler de 0.20-0.25mm misinadan yapılması tercih edilebilir.

Takım Köpük İğne Fiyatları

Takım köpük iğne fiyatları genel olarak tercih edilen iğneli takım köpük modeline göre değişmektedir. Takım köpük iğne fiyatları oldukça ekonomik ve bütçe için uygundur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.